Fără victorie în campionat timp de zece etape – în condițiile în care are de disputat o restanță, cu Universitatea Craiova – Chindia e pe ultimul loc în Superligă, poziție cu care nu s-a mai întâlnit decât în finalul primului sezon de după promovarea din 2019! Conducerea clubului a luat măsuri după ultimul eșec, cel cu U Cluj (0-1), renunțând la colaborarea cu Adrian Mihalcea. Antrenor principal a fost instalat Toni Petrea, liber de contract după despărțirea prematură de FCSB, acum două luni. Petrea a debutat cu victorie la Chindia, 2-1 cu Clubul Sportiv al Armatei Steaua, în play-off-ul Cupei României. 

Secundul acestuia este Cristinel Țermure, fost jucător emblematic al Târgoviștei în urmă cu două decenii. Fundașul de fier, ajuns acum la 50 de ani, s-a declarat emoționat de noua sa funcție. “Sunt bucuros că am revenit acasă și actuala conducere a avut încredere în mine. Cu jucătorii, cu suporterii, cu toți cei care se ocupă de bunul mers al echipei sper să reușim să ne îndeplinim obiectivul”, a spus acesta. 

Domnule Petrea, ați condus echipa spre prima victorie din acest sezon. Cum ați trăit acest eveniment?

Am întâlnit un adversar care a jucat fotbal. A fost un prilej să mă edific asupra potențialului lotului. Trebuie să acumulăm puncte. Succesul din Cupă este unul de moral pentru noi. Ușor, ușor, băieții trebuie să își recapete încrederea. Le spun mereu jucătorilor pe care îi antrenez să creadă până la final. Meciul se termină când fluieră arbitrul. 

Ați preluat-o pe Chindia pe ultima poziție în clasament. Cât de greu va fi să încercați să urcați?

Suntem conștienți că echipa se află într-un moment delicat. Am venit cu sufletul deschis alături, de Cristi Țermure. Să ajutăm și să strângem cât mai multe puncte. Avem entuziasm, sperăm să transmitem asta jucătorilor. Trebuie să fim foarte uniți pentru a putea să ne îndeplinim obiectivul, menținerea în Superligă. 

Vor fi modificări la nivelul lotului?

Probabil că în iarnă vor mai apărea jucători, când va permite perioada de transferuri. Până atunci trebuie să ne descurcăm cu ce avem, să scoatem maximum de la jucătorii noștri. 

Cine v-a convins să semnați cu Chindia?

Conducerea clubului, oamenii de aici, faptul că Târgoviștea este un punct de tradiție pe harta fotbalului românesc. Chiar mă uitam la parcursul Chindiei din toți acești ani, nu e deloc ușor să reziști patru ani la rând pe prima scenă. 

Debutați în Superligă cu un meci împotriva Rapidului. În iulie, v-ați despărțit de FCSB după o înfrângere cu echipa din Giulești ... 

Vom întâlni o echipă bună, din fruntea clasamentului. Noi trebuie să ridicăm nivelul. De asta am venit aici. Încercăm să tratăm fiecare meci cât mai bine și să scoatem echipa de pe poziția pe care se află, una deloc plăcută. Nu e vorba de vreo revanșă cu Rapid. E sport, e o competiție, îmi doresc să câștigăm. Sper ca după meciul acesta să fie o stare de spirit bună, să fim cu toții fericiți.

31