Fundașul Andrei Tofan este unul dintre jucătorii de bază ai echipei FC Argeș, contribuind la calificarea alb-violeților în premieră în play-off-ul Ligii I. Andrei este de cinci ani la gruparea din Trivale și i-a cucerit pe suporteri prin capacitatea sa mare de efort și evoluțiile constant bune. Fotbalistul în vârstă de 25 de ani vrea să încheie sezonul în forță și își dorește enorm ca echipa sa să câștige Cupa României, trofeu care lipsește din vitrina piteștenilor. Chiar dacă FC Voluntari a câștigat cu 2-0 manșa tur a semifinalelor Cupei României, jucătorul alb-violeților este convins că FC Argeș poate întoarce acest rezultat.   

Cum ai caracteriza acest sezon pentru FC Argeș? Ești mulțumit de ce ai realizat în acest an cu echipa? 

Acest sezon a fost unul greu, ținând cont că nu l-am început așa cum ne doream cu toții, dar am luptat până la capăt și nu am renunțat nicio secundă la obiectivul nostru. Am crezut în noi și asta ne-a făcut să îl realizăm! Sunt mulțumit că ne-am îndeplinit primul obiectiv, calificarea în play-off, dar îmi doresc foarte mult să câștigăm și Cupa României.

Ce crezi că îți mai trebuie pentru a-ți îmbunătăți jocul? 

 (Zâmbește) Câte ceva din toate! Tot timpul este loc de mai îmbunătățire, indiferent cât de bine ai juca. Ca și în viață, permanent ai de învățat la fotbal. Cu multă muncă și răbdare, sunt sigur că voi reuși. În fiecare zi încerc să mă autodepășesc, dar cred că cel mai important este să faci cu plăcere ceea ce faci și să crezi tot timpul că poți deveni mai bun. 

Cum vezi returul semifinalei Cupei cu FC Voluntari? Ce șanse de calificare mai are FC Argeș? 

Va fi ca o finală! Sunt sigur că va fi un meci frumos, în care noi va trebui să dăm 200% pentru a întoarce scorul. Sunt încrezător că ne putem califica în finală. Avem șansa noastră de a ne lupta pentru trofeul pus în joc și ne-o vom juca până la capăt. Evoluăm acasă, în fața propriilor suporteri și sunt sigur că vor veni în număr foarte mare să ne susțină. Aportul publicului va conta foarte mult. Noi vom face tot posibilul să îi răsplătim pe fani cu un joc bun și o calificare. 

Ce ar însemna o nouă finală pentru FC Argeș, după cea din 1965, pierdută în fata Universității Cluj? 

Ar însemna foarte mult pentru toată lumea! Ar fi o performanță pentru fotbalul argeșean și o mare bucurie pentru oamenii orașului, pentru noi și pentru suporterii care așteaptă de foarte mult timp această finală. Gândul meu este sa câștig primul meu trofeu cu FC Argeș și m-aș bucura să se întâmple acum, ar fi mare sărbătoare la Pitești! 

Ce aștepți cel mai mult de la cariera ta de fotbalist? 

Visul meu este să joc la cel mai înalt nivel și să îmbrac tricoul naționalei României. Regret că nu am avut ocazia să o fac până acum, dar nu este timpul trecut. Ar fi o mândrie și o mare onoare să joc pentru România. Acesta trebuie să fie visul oricărui copil atunci când se apucă de fotbal. Să muncească în fiecare zi și să creadă tot timpul că poate realiza ce și-a propus.

Unde te vezi jucând peste doi – trei ani?

Aș vrea să fac lucruri frumoase aici, deci cred că tot la Pitești mă văd jucând. Vreau să îmi fac treaba cât mai bine la FC Argeș, iar abia apoi vom vedea ce va fi.

tofan 1

tofan3