A început fotbalul la LPS Banatul, una dintre cele mai renumite școli din vestul țării. Născut pe 16 iunie 1999, la Sânnicolau Mare, Andrei Sîntean a debutat în prima ligă pe 30 septembrie 2016, în partida Politehnica Iași - ACS Poli Timișoara 0-1, echipa bănățeană fiind antrenată atunci de regretatul Ionuț Popa. S-a transferat în 2017 la Slavia Praga, iar în România a mai evoluat la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, în ediția 2018-2019. Fost component al echipei naționale U21, tânărul atacant a avut un început bun de sezon cu FC Hermannstadt.

La mulți ani, Andrei, cu ce gânduri ai intrat în 2021?

La mulți ani, An Nou fericit! Îmi doresc să fiu mai bun pe zi ce trece și, mai ales, să fiu sănătos.

Ai fost unul dintre componenții naționalei de tineret în perioada Isăilă. Apoi, ai pierdut contactul cu România U21. Ce crezi că s-a întâmplat?

(Oftează) Cred că am avut o perioadă în care mi-au lipsit jocurile și asta și-a spus cuvântul. A fost normal să pierd contactul cu echipa națională neavând meciuri oficiale disputate. Acum, jucând treptat și având evolutii bune, sper să reintru în circuitul U 21.

În primele 16 etape ai marcat două goluri pentru FC Hermannsradt, primele tale reușite în CASA Liga 1. Multe, puține?

Ținând cont de sezonul trecut, evident că e un progres! Nu pot spune că sunt multe, dar sigur pot spune că sunt puține în raport cu ceea ce îmi doresc.

Care este poziția ta preferată în teren și pe ce alte posturi crezi că poți avea un randament bun?

Cel mai bine mă simt atacant sau al doilea atacant, nu am preferințe între astea două. Cred că și mijlocaș dreapta mă pot descurca mulțumitor.

Ai evoluat o perioadă în străinătate, la Slavia Praga. Care este diferența dintre campionatele din Cehia și România?

La Slavia a fost o perioadă benefică pentru mine, am evoluat în dezvoltarea mea ca om. Diferența de mentalitate m-a șocat în primele luni. Din acest punct de vedere, diferența e una foarte mare între campionatele de acolo și cele din România.

Care este idolul tău în fotbal și la ce club mare visezi să ajungi?

Indiscutabil, Cristiano Ronaldo, dar nu am vreun club preferat. Îmi doresc să pot să mă pregătesc bine și să fiu eu primul mulțumit de evoluțiile mele.

Porecla ta în vestiar este ”Bad Boy”. De ce?

(Râde) Cred că din cauza personalității mele ... Dar nu vă îngrijorați, nu sunt un "bad boy" în adevăratul sens al cuvântului.

andrei santean 1