Fără nici o îndoială, FC Argeș poate fi considerată revelația din CASA Liga 1 în 2021, echipa din Pitești fiind neînvinsă în cele șase partide disputate din partea secundă a sezonului. Revirimentul alb-violeților s-a produs după ce echipa a fost preluată, chiar înainte de finalul turului de campionat, de către Andrei Prepeliță. Fostul căpitan al grupării din Trivale a decis să-și agațe ghetele în cui la vârsta de 36 de ani și a ales să se dedice muncii de antrenor. Sub conducerea tânărului tehnician, care face echipă pe banca tehnică cu Mihăiță Ianovschi, argeșenii au obținut 12 puncte în cele șase meciuri jucate, reușind victorii cu FC Botoșani, UTA Arad și Astra Giurgiu, dar și remize prețioase cu FCSB și Universitatea Craiova, formații cu pretenții la câștigarea titlului. Prepeliță explică pentru Buletinul Informativ al LPF care este secretul din spatele acestor rezultate formidabile.

Andrei, ai preluat FC Argeș cu două etape înainte de finalul turului de campionat, când echipa era pe ultimul loc în CASA Liga 1. Nu ți-a fost teamă?

Nu mi-a fost teamă niciodată în tot ceea ce am făcut ca fotbalist, dar nici acum, din această nouă postură. Am avut încredere în jucători. Echipa e sudată, luptă din primul până în ultimul minut și cu siguranță vom reuși să ne îndeplinim obiectivul. Eu cred că putem să rămânem în prima ligă și vom face tot posibilul să reușim.

Cum a fost trecerea de la cariera de jucător la cea de antrenor?

(Zâmbește) A venit așa, pe neașteptate... După meciul de acasă, cu Dinamo, domnul primar Gentea și domnul Tudose, sponsorul echipei, mi-au încredințat această nouă funcție. Nu am stat mult pe gânduri și am preluat echipa. Cunoșteam băieții foarte bine pentru că veneam din rândul lor. Din prima zi am încercat să vorbesc pe limba lor. Au înțeles exact ce vreau de la ei. Pot spune că experiența dobândită ca jucător și noțiunile învățate de la antrenorii pe care i-am avut m-au ajutat mult. Am încercat să fac tot ce pot ca să scoatem echipa de pe ultimul loc.   

Care este secretul acestei serii de rezultate foarte bune?

Suntem bine din punct de vedere fizic, dar și din punct de vedere psihic. Jucătorii luptă unul pentru celălalt, se simt mult mai bine în teren și suntem mult mai omogeni. Noi am câștigat prin forța grupului. Cred că lucrurile astea fac diferența. Întotdeauna, rezultatele bune îți dau un moral bun și încredere mult mai mare în forțele proprii. 

Cum a reușit FC Argeș să bată aproape toți adversarii pe care i-a întâlnit până acum în acest retur?

Acum suntem o echipă în adevăratul sens al cuvântului! Și tactic stăm foarte bine. Nu mai facem greșelile din turul campionatului, care ne-au costat multe puncte. De la premiza asta am plecat când am preluat FC Argeș. Eu cred că am reușit să schimbăm în bine jocul și rezultatele echipei. Sunt sigur că mai avem potențial de creștere. Trebuie să muncim ca și până acum, și să rămânem modești. Încă nu am realizat nimic. Drumul este lung. Trebuie să fim permanent concentrați și să pregătim foarte bine fiecare meci. Obiectivul până în vară este să salvăm echipa și apoi vom mai vedea. 

Care este modelul tău de antrenor?

A venit așa de repede această schimbare încât nu am avut timp să mă gândesc ce model de antrenor aș vrea să urmez. Am încercat să iau ce este mai bun de la toți antrenorii cu care am lucrat ca jucător și să pun în practică la FC Argeș. 

Spectatorii așteaptă cu nerăbdare să revină pe stadioane. Cum va fi pentru FC Argeș, având în vedere rezultatele și emulația creată în jurul echipei?

Sunt sigur că suporterii ard de nerăbdare să fie din nou alături de echipă! Am făcut câteva acțiuni la magazinul clubului și au venit într-un număr foarte mare. Sunt dornici să vadă din tribune un meci al lui FC Argeș în prima ligă. Îi așteptăm lângă noi pentru că ne lipsesc foarte mult. Vrem să îi avem alături la fiecare meci și să ne bucurăm împreună la victorii.

prepelita 2