În sezonul trecut, Andrei Prepeliță nu s-a temut și a preluat-o ca antrenor pe FC Argeș, împreună cu Mihai Ianovschi. Echipa părea în corzi, chiar prăbușită la debutul revenirii pe prima scenă, dar Andrei Prepeliță a ridicat-o rapid, împreună cu colaboratorii săi și cu o conducere administrativă, pe cât de competentă, pe atât de devotată culorilor alb-violet și tradiției sportive a unei zone care mănâncă fotbalul pe pâine. Startul noii ediții nu a adus încă rezultatele așteptate, chiar dacă jocul echipei nu este rău. Victoria categorică din ultima etapă, 2-0 în deplasare cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe, care a reprezentat România în cupele europene, poate părea surprinzătoare doar unuia care nu a văzut meciul. Andrei Prepeliță explică în Buletinul Informativ cum a trăit FC Argeș începutul de campionat. 

Care sunt concluziile după aceste cinci etape?

Am început mai greu campionatul. Poate că în unele meciuri nu am avut nici şansă. Puteam, la Craiova, să începem cu dreptul. Din păcate, nu am fructificat ocaziile pe care ni le-am creat. După aceea, acasă, nu am arătat bine nici în meciul cu UTA şi nici în cel cu Rapid. La Mediaş, cred că se putea mai mult. Am primit două goluri din faze fixe, pe nişte neatenţii. Cred că dacă gestionam mai bine situiaţia puteam pleca cu toate punctele. În fine, în ultimul meci, o victorie contra celor de la Sepsi. Un succes de moral. Sper ca de acum încolo să creştem şi să adunăm puncte. 
Crezi că se putea mai mult de aceste patru puncte câştigate?

Cu siguranță se putea mai mult! E adevărat că șansa se întoarce la fotbal. În sezonul trecut am beneficiat de șansă în unele meciuri. Înscriam din ocaziile pe care le aveam şi nu primeam gol. Acum am ratat multe oportunităţi de a marca şi am făcut mari greşeli în defensivă, care ne-au costat. Încercăm să îndreptăm din mers situaţia. Trebuie să fim conștienți de lucrurile pe care le-am făcut și să nu-l mâniem pe Dumnezeu. 

Urmează partida cu CFR Cluj. Care sunt așteptările?

O partidă grea, contra unei echipe foarte bune care poate oricând să alinieze două formații. Au jucat marți cu Steaua Roșie Belgrad. Cu siguranță vor trimite în teren alți jucători, mult mai proaspeți. Ne așteaptă un meci greu, dar ne vom juca şansa noastră. Clujul are jucători experimentați, care marchează şi din jumătate de ocazie. Nu trebuie să mai facem greșeli individuale sau colective pentru a obţine un rezultat bun.

Poate FC Argeș să pună capăt invincibilității în campionat a lui Marius Șumudică?

Nu ne gândim să punem capăt aventurii lui Marius Șumudică la CFR Cluj sau a oricărui alt antrenor. Nu ne interesează problemele adversarului, dar asta nu înseamnă că nu dorim să le speculăm. Trebuie să fim preocupați de ce se întâmplă în propria ogradă. Situația noastră trebuie să ne dea de gândit și să ne câștigăm punctele de care avem nevoie meci de meci. Cu cele patru puncte câștigate în acest debut de sezon nu suntem și nu putem fi liniștiți. 

Care ar trebui să fie atu-urile echipei FC Argeș în acest sezon?

Să fim agresivi, să fim compacți, disciplinați, să avem determinare. Dacă vom avea aceste lucruri putem face treabă bună. Este clar că nu le poți face peste noapte. Nu am o baghetă magică să schimb totul într-o zi și este nevoie de timp. Am adus mai mulţi jucători în această vară şi durează până se integrează. Cu răbdare, se pot face multe lucruri frumoase la Piteşti. 

Realist vorbind, poate Piteşti-ul să atace intrarea în play-off?

Este drum lung până la play-off. Dacă facem lucrurile corect în fiecare săptămână şi începem să fim o echipă, aşa cum am arătat la meciul cu Sepsi, cu siguranţă jocul ne va duce spre acea zonă. Trebuie să luăm însă lucrurile pas cu pas şi să adunăm punct sau puncte la fiecare partidă. Este normal să ţinteşti cât mai sus, dat trebuie să rămâi tot timpul cu picioarele pe pământ, ancorat în realitate.  

Spectatorii au revenit pe stadioane după un an şi câteva luni de restricţii. Cum i-ai simţit pe fanii echipei? Poate publicul piteștean să fie al 12-lea jucător pentru FC Argeş?

Oamenii au venit alături de noi și le mulțumim pe această cale. Din păcate, nu ne-am ridicat la așteptările lor. Suntem datori faţă de suporterii și argeșenii care au încurajat echipa. Nu le-am oferit nici un motiv de bucurie până acum. Două înfrângeri pe propriul teren nu sună bine (Oftează) Sper să reușim să câștigăm și în meciurile de acasă. Îmi doresc să avem evoluții cât mai bune, iar prin jocul nostru să-i mulțumim pe oamenii care vin la stadion să ne susțină.

 

WhatsApp Image 2021-08-19 at 16-24-18 (1)