Ai crede că e de o viață în fotbalul românesc, dar abia a împlinit 24 de ani! Andrei Virgil Ivan s-a născut la Moreni, dar în 2014 a fost transferat de Universitatea Craiova, echipa sa de suflet. A marcat chiar la meciul de debut în tricoul alb-albaștrilor, iar evoluțiile ulterioare l-au propulsat la echipa națională, pentru care a adunat deja șapte selecții. S-a întors la Universitatea în 2019, după o perioadă de doi ani jucată pentru Krasnodar și Rapid Viena, iar acum pare că a revenit la forma care l-a făcut un atacant atât de temut de defensivele adverse.

Traversezi o perioadă foarte bună, cu trei goluri înscrise în ultimele patru partide, după foarte mult timp în care nu ai putut să marchezi. Cum ai reușit să-ți păstrezi încrederea și să depășești acest moment dificil al carierei?

Mulțumesc pentru aprecieri! Nu am luat în seamă toate criticile, m-am gândit că trebuie să demonstrez doar pe teren ce am de demonstrat. Am avut încredere în Dumnezeu că o să trec peste toate! Acum am prins încredere, mă simt foarte bine, sper să-mi ajut echipa și să ne batem cu succes la titlu în acest an.

Cât de greu ți-a fost să treci peste perioada în care nu reușeai să marchezi?

Nu a fost simplu…  Putem să spunem că nu am avut nici noroc, dar în ultimele meciuri mi-am arătat valoarea și sper să nu se mai simtă nimeni înșelat în privința mea. Simt că pot și mai mult, sper să-mi ajut cât mai bine clubul!

Sărbătorești golurile într-un mod special. Când ai început să faci asta? Nu este periculos?

Prima oară când mi-am manifestat astfel bucuria a fost după ce am marcat în meciul cu ASA Târgu Mureș, din Liga a 2-a și am promovat în prima divizie. Am făcut Parkour mult timp (n.n. o disciplină de a antrenament a celui mai eficient și mai rapid mod de a ajunge din punctul A în punctul B folosind doar mijloacele propriului corp) și mi-e ușor să sărbătoresc în acest mod. Nu, nu este periculos.

Este un sezon cu multe așteptări din partea suporterilor după ce, ediția trecută, ați fost la un pas de câștigarea titlului. Crezi în continuare în șansele echipei de a câștiga campionatul?

De asta ne și luptăm! Luptăm pentru titlu la fiecare partidă, va fi un sezon foarte greu, dar nu este un obiectiv imposibil. Suntem pe locul al treilea, urmează și play-off-ul, mai sunt multe meciuri și am încredere în echipă, în noul antrenor, în staff-ul tehnic și sper să facem treabă bună împreună. 

Care au fost primele lucruri pe care vi le-a transmis noului antrenor?

Ne-a transmis câteva idei tactice interesante și sperăm să ne ajute și cu altele. Ne-a mai cerut să ne gândim tot timpul la meciul următor, să rămânem tot timpul concentrați pe meciul care va urma.

ivan2