Crescut de academia Universității Cluj, Andi Gorcea a apărat poarta „șepcilor roșii” pentru prima dată pe 6 mai 2018, la vârsta de 16 ani, într-un meci de Liga a 3-a cu Gaz Metan Mediaș II, câștigată de clujeni cu 7-0. A fost partida care le-a adus promovarea matematică „studenților” în liga secundă. De atunci, Gorcea a strâns 27 de meciuri în patru sezoane de ligă secundă, reușind să promoveze în prima ligă, alături de clubul care l-a format, după barajul cu Dinamo, de la finalul sezonului 2021-2022. A avut parte de un prim sezon excelent în SuperLigă, cu 11 meciuri fără gol primit. 

Acum, la începutul celui de-al șaptelea an alături de ”U”, goalkeeper-ul în vârstă de 22 de ani ne vorbește despre cum a simțit echipa în startul campionatului, despre cele mai frumoase momente trăite pe teren până acum, dar și despre experiența de la naționala U21 a României.

Un start de sezon cu o victorie, un egal și o înfrângere. Care ar fi lucrurile bune pe care le-ai observat la echipă în acest început de campionat?

Unele dintre cele mai bune aspecte pe care le văd eu la echipă în acest start de sezon ar fi dorința și devotamentul de care am dat dovadă, dar și faptul că am crezut în noi până la ultimul fluier. Trebuie să păstrăm aceste aspecte pozitive, să ne îmbunătățim jocul și foarte important e să rămânem uniți.

Ce înseamnă pentru tine, un jucător crescut de ”U”, care a evoluat apoi în alb și negru în Liga a 3-a și Liga a doua să îmbrace tricoul Universității în SuperLigă?

Înseamnă foarte mult și mă bucur că am reușit, împreună cu actualii mei colegi și câțiva foști colegi, să readucem echipa acolo unde îi este locul, pe prima scenă din fotbalul românesc.

Care este cea mai frumoasă amintire a ta legată de fotbal? Dar cel mai greu moment din cariera ta de până acum?

Cea mai frumoasă amintire este clar promovarea în SuperLigă. A fost un moment de neuitat, pentru că revenisem după șapte ani în prima ligă și au fost clipe frumoase, atât bucuria cu suporterii de la București, cât și, mai apoi, sărbătoarea din Piața Avram Iancu. 
Cel mai greu moment cred că a fost barajul cu Hermannstadt, când Universitatea nu a reușit să promoveze. 

Ai făcut parte din lotul României U21 la Campionatul European. Ce a însemnat această experiență pentru tine?

Pentru mine, Campionatul European a fost o experiență benefică din care pot spune că am avut doar lucruri bune de învățat și care mă va ajuta cu siguranță pe viitor.

Cum vezi tu actualul sezon din SuperLigă, având în vedere că au revenit câteva echipe importante?

Este un plus să avem cât mai multe echipe de tradiție în prima ligă. Cred că doar așa poate crește fotbalul nostru la nivelul la care a fost odată, cu echipe de tradiție și cu mulți iubitori de fotbal în tribune. 

Urmează un duel cu Dinamo, adversar împotriva căruia ai obținut promovarea în prima ligă. Cum ai trăit tu acea dublă și cum crezi că va fi meciul de sâmbătă?

După cum am zis mai devreme, a fost cel mai frumos moment din cariera mea de până acum și abia așteptăm să îi întâlnim din nou. Ca și în cazul nostru, Dinamo este tot o echipă cu suporteri pătimași, cu o tradiție mare și o istorie foarte bogată. Cred că va fi un meci echilibrat. Eu mai cred că vom avea partide echilibrate cu toți adversarii din SuperLigă, nimeni nu e învingător dinainte.

32

31