Ioan Andrei Vasile Dumiter s-a născut pe 10 aprilie 1999, la Timișoara. A început fotbalul la LPS Banatul și a evoluat la Becicherecu Mic și Ripensia, până să ajungă în Superliga României, la Chindia Târgoviște și Sepsi OSK Sf. Gheorghe.
În 2021, a fost achiziționat de FCSB, vicecampioana României, pentru care a evoluat în 22 de partide și a marcat trei goluri. Din această iarnă, fostul internațional U-18 va juca pentru FC Voluntari.

Cum ai decis sa alegi Voluntari?

Bună ziua. Am ales FC Voluntari deoarece am primit de aici cea mai bună ofertă din punct de vedere sportiv. Antrenorul echipei m-a dorit foarte mult, la fel și conducerea administrativă. M-am simțit apreciat și nu m-am mai gândit la altceva.

A fost dificilă perioada perioada petrecută la FCSB?

Cred că am învățat foarte mult în această perioadă a carierei și vreau să rămân doar cu ce a fost bine. Faptul că ne-am bătut la campionat până în ultimele etape, faptul că am văzut ce înseamnă lupta în partea de sus a competiției ... Mai apoi, am debutat în cupele europene, în Conference League. Toate acestea sunt experiențe nemaipomenite, vreau să mă agăț de ele și să merg mai departe profitând de experiența dobândită.  

Ce te-a motivat în acea perioadă cel mai mult?

M-a motivat toată situația, dacă ești la o echipă mare e clar că ești în concurență cu jucători buni și foarte buni. Și, atunci, vrei să dai tot ce e mai bun în tine ca să demonstrezi că meriți să joci. Eu am făcut acest lucru, am muncit mult, dar, din păcate, nu am reușit cât mi-am propus la FCSB. După cum v-am mai spus, vreau să rămân doar cu întâmplările pozitive. Sper ca aici, la FC Voluntari, să joc mai mult și marchez mai mult.  

Cât de greu este pentru un fotbalist să facă față criticilor și cât de mult îți pot afecta cariera?

Este destul de greu de gestionat această situație, cu media, cu toate informațiile care vin în cascadă mai ales când ești la o echipă mare. Cred că trebuie să citești cât mai puțin și să-ți vezi strict de treaba ta, chiar dacă îți vine greu. Eu asta încerc să fac, să mă detașez cât mai mult de presiunea media.

Cum ai găsit pe FC Voluntari?

E o echipă bună, cu ambiție, la care sper că mă voi integra cât mai repede. Deja am și făcut pașii preconizați, sper că împreună vom realiza lucruri frumoase. Dacă nu în acest an, sunt convins că în sezonul care urmează vom alcătui o echipă cu un cuvânt greu de spus în Superligă. 

Care sunt obiectivele tale personale la FC Voluntari?

Obiectivele personale sunt să joc cât mai multe meciuri, să am continuitate, să prind ritm, intensitate  și, desigur, fiind atacant, să marchez cât mai multe goluri pentru echipă. 

Cum este antrenorul Liviu Ciobotariu și ce ți-a spus când ai venit la club?

Domnul Ciobotariu mi-a dat încredere de când am venit, din prima zi! Înainte, când m-a sunat să vorbim despre colaborare, mi-a explicat că totul va depinde doar de mine. Mi-a oferit cele mai bune condiții, îmi oferă în continuare, iar eu trebuie să-i demonstrez că nu s-a înșelat când m-a ales.  

Cum ți se pare acest sezon de Superligă?

Este un campionat în creștere față de anii precedenți, iar acest lucru ne bucură atât pe noi, jucătorii, cât, mai ales, pe spectatori. Sunt tot mai multe echipe cu suporteri mulți, iar acesta este un lucru benefic pentru dezvoltarea acestui fenomen.

32

33