Trei dintre primii cei mai buni patru fotbaliști români la turneul final al Campionatului European U-21 sunt formați la Academia Gheorghe Hagi. Cel mai bun dintrei ei, conform cifrelor InStat, a fost Andrei Ciobanu, autor, printre altele, a unui gol fabulos marcat din lovitură liberă. În spatele aprigului mijlocaș box to box, cu șuturi năpraznice, se ascunde un tânăr responsabil și modest, care privește fără teamă concurența.

Felicitări pentru evoluția de la Campionatul European. Cum a fost?

Mulțumesc frumos. A fost un Campionat European cu meciuri foarte tari. Eu spun că am făcut o figură frumoasă, așa cum ne-am și propus la începutul turneului. Am mers acolo cu gânduri pozitive și cred că asta s-a văzut și pe teren.

Ai marcat un gol superb cu echipa Țărilor de Jos, o specialitate a casei pentru tine, putem spune ...

(Zâmbește) Da, am mai marcat din asemenea poziții ... Sper ca până la sfârșitul sezonului să mai marchez și pentru Viitorul, să-mi ajut și echipa de club cât mai mult.

Ați plecat neînvinși de la EURO. Sunteți dezamăgiți, credeți că se putea mai mult?

Da, a fost o dezamăgire deoarece am făcut cinci puncte într-o grupă foarte puternică și totuși nu ne-am calificat. Nu am pierdut niciun meci și, când te uiți că alții, din alte grupe, s-au calificat cu doar trei puncte și  e normal să fi dezamăgit. Mai ales că am muncit foarte mult!

Care crezi că fost cel mai greu meci dintre cele trei?

Cred că cel cu Țările de Jos a fost cel mai greu pentru că olandezii sunt jucători foarte buni, cu execuții și tehnică foarte bună. Dar să știți, cotele dinaintea competiției nu au contat și îmi doresc ca în viitor să mai jucăm cu echipe foarte puternice și să arătăm că nu le suntem inferiori.

Ai fost declarat, conform cifrelor InStat, cel mai bun jucător român la acest turneu final. Poate fi și asta o motivație suplimntară?

Da. Mă bucur că am putut să-mi ajut colegii și sper ca în meciurile viitoare de campionat să continui pe această linie. Toată lumea știe cât de responsabil se muncește aici, la Academia Hagi, ce grad mare de profesionalism implică formarea, pregătirea noastră și de asta cred că, atât eu, cât și colegii mei Boboc, Mățan, dar și ceilalți, putem evolua bine la echipele naționale, indiferent de categoria de vârstă.

A fost vreun adversar care te-a impresionat în mod deosebit la acest turneu final?

Da, olandezul Noa Lang (n.n. 21 de ani, atacant produs de Ajax Amsterdam, în prezent împrumutat la FC Bruges), un fotbalist extrem, extrem de talentat.

Ciobanu 2