Andrei Chindriș s-a născut pe 12 ianuarie 1999, la Cluj și a început fotbalul la Universitatea. A debutat însă în prima ligă în Moldova. Se întâmpla în urmă cu patru ani, pe 20 iulie, la partida CFR Cluj – FC Botoșani 1-1. După patru sezoane, în care a adunat 85 de meciuri și a marcat patru goluri pentru FC Botoșani, s-a transferat la Santa Clara, în Portugalia. Nu a reușit însă să se integreze și a revenit rapid în Superliga României. Fostul component al echipei naționale de tineret are calități incontestabile și un fizic impunător (1.91 m), dar la noua sa echipă va trebui să muncească enorm pentru a se impune între ceilalți apărători centrali valoroși aflați în lotul Bătrânei Doamne.
Andrei, ai revenit în România după o perioadă în străinătate, cum ai regăsit fotbalul din România?
Bună ziua. Părerea mea este că nivelul de acum este mai ridicat. Cluburile sunt mai stabile din punct de vedere financiar și au reușit astfel să creeze o competiție mai puternică.
Ai făcut cunoștință cu publicul din Arad, unul dintre cele mai frumoase din România. Cum ai trăit atmosfera?
Mi-a plăcut enorm, este o atmosferă pe care cu greu te mai întâlnești, mai ales în România. Este emoționant să simți atâta dragoste!
Cu un lot îmbunătățit, UTA se va lupta și în acest an pentru un loc în play-off-ul Superligii. Cum vezi această luptă?
Va fi o luptă dificilă, multe echipe și-au propus acest lucru, dar noi, în ciuda acestui început mai puțin reușit, cred că vom așeza totul pe făgașul așteptat. Sperăm că lucrurile care acum nu funcționează se vor regla într-un timp cât mai scurt.
Concurența pentru un loc de titular în centrul defensivei este foarte mare, acolo unde evoluează jucători cu experiență ca Erico da Silva, Alexandru Benga și Erion Hoxhallari. Ce spui despre această concurență?
Este o concurență benefică atât pentru echipă, cât și pentru jucători. În ceea ce mă privește, voi face totul pentru a nu-I dezamăgi pe cei care cred în mine.
În trecut, UTA a vândut jucători tineri cluburilor mai bine cotate, cel mai recent exemplu fiind David Miculescu. A fost și acest aspect unul dintre motivele pentru care ai ales Arad-ul?
Este, evident, o motivație suplimentară, atât pentru mine, cât și pentru toți jucători tineri. E încurajator când vezi că nimic nu este imposibil în această activitate și că te poți impune indiferent de vârstă. Trebuie să muncim susținut pentru a ne atinge țelurile.
Te gândești la echipa națională de seniori, având în vedere că ai evoluat pentru naționala de tineret?
(Zâmbește) În momentul acesta mă gandesc doar să fac jocuri bune pentru UTA, pentru suporterii acestui club, după care vom vedea ce va mai fi. Îmi place să iau lucrurile pas cu pas.