La aproape 30 de ani, mijlocașul ofensiv Alin Roman este unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul Politehnicii Iași. Deși a debutat cu Dinamo în prima divizie, tot în zona Moldovei, pe terenul Vasluiului, Alin a bifat doar patru prezențe în primul eșalon și evoluat mult timp la echipe din afara țării. La Poli a venit din Austria și a fost unul dintre cei care au dus greul în sezonul precedent, la finalul caruia echipa din Copou a câștigat campionatul ligii secunde și a revenit, după doi ani, în SuperLigă.
 
Alin, cum a fost debutul cu Poli în SuperLigă? 
 
A fost un debut nu foarte bun penttru că am pierdut, dar nici nu cred că am arătat foarte rău, mai ales că am avut în față o echipă care a dominat întrecerea internă în ultimii ani. Toată săptămâna dinaintea meciului ne-am gândit că vom scoate un rezultat pozitiv, dar am fost puțin timorați, a fost și primul meci în prima ligă pentru mulți dintre componenții echipei noastre. Cu siguranță, dacă aveam mai multă încredere în noi, puteam înscrie măcar un gol, pentru că ocazii ne-am creat. Cred că n-am fost destul de lucizi în ofensivă.
 
A semănat evoluția voastră de la Cluj cu ceea ce ați pregătit în perioada premergătoare meciului?
 
Nu, cu siguranță! Poate pressingul. Pe construcție nu am avut suficienta luciditate, nu ne-am găsit destul de bine între linii, dar, cu siguranță, în meciurile viitoare vom fi mult mai atenți să punem în aplicare ce pregătim la antrenamente. Poate a fost și impactul cu prima ligă, pe un teren unde se câștigă foarte greu, în fața unui adversar care ne-a și surprins lăsându-ne pe noi să construim, fără să fie foarte agresivi, așa cum ne așteptam. Cred că și asta ne-a dat puțin peste cap.  
 
Chiar, nu e frustrant să vezi cifrele de partea Politehnicii și un scor nefavorabil?
 
Am văzut că statistica a fost de partea noastră. Acum, la câteva zile după meci, regretul e și mai mare că nici noi nu am fost foarte hotărâți, mai curajoși. Nu le-am pus mari probleme, deși eu sunt convins că puteam mult mi mult.  
 
Cum te-ai simțit tu la revenirrea în prima ligă?
 
Am mai jucat puțin. Eram și foarte tânăr atunci, lipsit de experiență la 19-20 de ani. Acum e momentul să arăt mai mult. Cred că sunt mai matur, am mai trecut prin viață și, prin calitățile și experiența acumulată în atâția ani, îmi doresc să fac un sezon bun, să-mi ajut colegii și echipa să obținem rezultate frumoase.  
 
Există la Iași condiții prielnice pentru rezultate bune? 
 
Cu siguranță! Pentru a face performanță e un mediu plăcut, condiții foarte bune. Nu sunt probleme financiare, întârzieri salariale. Există și o infrastructură potrivită pentru nivelul la care evoluăm, colectiv bun. În concluzie, condiții foarte bune pentru a face performanță. Se poate și mai bine, ca peste tot. 
 
Care coleg ți-e cel mai apropiat? 
 
Cam cu toți mă înțeleg destul de bine. O prietenie aparte am cu Catălin Hlistei, mai ales că ne cunoaștem de mici. Îmi place să le mai dau sfaturi celor mai tineri din lot. Nu am luat pe vreunul dintre ei sub aripă, cum se spune, dar, pentru că am văzut multe în cariera de jucător, am destulă experiență să-i învăț de bine.  
 
Vine primul meci în Copou în SuperLigă în acest sezon, cu FC Hermnnstadt... 
 
O, da! Pregătim foarte bine jocul de duminică, chiar dacă este foarte cald în această perioadă la Iași. Sigur că avem așteptări destul de mari. Sunt sigur că vor fi și suporterii alături de noi, astfel încât să facem un meci bun, la finalul căruia să fim cu toții fericiți.
 
32