Alexandru Pelici s-a născut pe 10 ianuarie 1974, la Timişoara. A debutat ca antrenor în Liga 1 pe 21 martie 2004, în partida Unirea Alba Iiulia - Gloria Bistriţa 0-0, iar CS Mioveni este a cincea echipă din primul eșalon pe care o antrenează după Alba Iulia (2003-2004, 2004-2005), Voinţa Sibiu (2011-2012), (FC Braşov 2013-2014) şi FC Hermannstadt (2018-2019).
Competent și serios, Alexandru Pelici rămâne extrem de modest chiar dacă a reușit performanțe notabile în cariera sa.

Cum se resimte impactul cu Liga 1. Dvs, staff-ul, jucătorii simțiți o diferență mare?

Nu știu dacă e vorba de o diferență mare. Poate este mare raportată la punctele pe care le avem, pentru că, la joc, nu am fost departe de adversar. La Mediaș ne-am ridicat la nivelul lor, am avut situații bune, iar un egal era fi fost mai meritat. Apoi, cu Rapid am avut momente bune, iar dacă marcam primii era altceva. Diferența dintre Liga 1 și Liga 2 există însă, iar noi am simțit-o la nivelul eficacității. Adversarii te taxează când greșești, iar când tu ai ocazii trebuie să marchezi. Aici s-a făcut diferența în primele etape.

Ce este diferit față de Liga a 2-a? Sunt alte condiții de pregătire, de organizare?

La cele de organizare nu sunt eu în măsură să răspund... Restul pot zice că este la fel. Doar lucrurile care depind de joc sunt altfel, jucătorii nu au atâta timp să gândească o fază atunci când sunt în posesie. Altceva diferit este că toate meciurile toate sunt programate acum seara.

Cât de mult încurcă desfășurarea jocului programările la ora 18:30, pe caniculă? Cum resimt jucătorii căldura?

Cu siguranță că afectează desfășurarea partidei și pe jucători, dar nu doar pe ai noștri. Din punct de vedere fizic nu am stat rău în niciun joc. Am dominat chiar la Mediaș, am stat bine în teren, chiar dacă dacă a fost extrem de cald.

CS Mioveni a început campionatul cu două înfrângeri, dar cu un joc care nu a fost mai prejos decât al adversarului. Sunt speranțe de redresare?

Se spune că atunci când jocul merge ar trebui să vină și rezultatele. De obicei, la o echipă există o criză de rezultate și o criză a jocului. Noi suntem într-o criză de rezultate, iar jocul ne dă speranțe că vor veni și golurile și rezultatele, chiar dacă ne așteaptă două jocuri grele cu Sepsi și cu campioana CFR, formații din play-off, deci de alt nivel.

Care sunt așteptările conducerii de la acest sezon, dar și ale dvs?

Din punctul meu de vedere trebuie să acumulăm puncte cât mai repede. Mă interesează să reparăm ce am făcut greșit, dar și să păstrăm ce am făcut bine. Jocul ne dă speranțe, am mai spus-o, dar important este să luăm și puncte. Suntem o echipă nou-promovată și doar cu puncte și moral reușim menținerea. Ne dorim să fim cât mai sus. E foarte important să se înțeleagă cu nu am ajuns aici ca să avem de un unde retrograda. 

Nu s-au făcut prea multe transferuri după promovare. Mai mult, la ultimul meci ați început cu doar două noutăți. Poate face față Mioveniul cu lotul actual în Liga 1?

Legat de lot, vom vedea în curând dacă vom putea continua în formula asta. Vom face o analiză după câteva etape. Cu Rapid am început cu doi nou-veniți dar am terminat cu patru până la urmă. Mai este până se încheie perioada de transferuri, deci mai putem face mutări. Când cei nou-veniți vor fi pregătiți și vor arăta că pot face față vor juca mai mult. Atât jucătorii vechi cât și cei noi sunt supuși unei analize atente. La fel și noi, staff-ul. Vom vedea dacă vom avea nevoie de întăriri, jocul o va arăta. Evaluarea se face permanent, dar cred că abia după etapa a 5-a sau a 6-a vom avea primele concluzii clare.

mioveni 1