Mulți specialiști spun despre el că ar fi cel mai valoros fotbalist care joacă în SuperLiga României, dar Alex Mitriță rămâne același tip modest, devotat în totalitate Universității Craiova și familiei sale. A trecut în cariera sa pe la cluburi importante (Viitorul, Pescara, New York City FC, Al Ahly, PAOK Salonic, Al Raed), notorietatea sa se întinde pe trei continente și are meritul că a rămas cu picioarele pe pământ, comportându-se ca un sportiv exemplar. Ajuns la 28 ani, cu 18 selecții la echipa națională, Alexandru Ionuț Mitriță poate fi asul din mâneca Universității pentru câștigarea unui titlu așteptat de 32 de ani.

Salutare, Alex! Te felicităm pentru realizările tale din acest start de campionat. Spune-ne, te rugăm, care este secretul tău?

Vă salut și eu și vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Eu nu consider că sunt doar realizările mele, fiindcă noi, la Știința, suntem o echipă, iar reușitele sunt colective. N-am avut niciodată un secret anume, dar pot spune că sunt un tip ambițios, muncitor și de mic mi-am dorit să ajung la un nivel înalt, care să-mi permită să ajut și echipa și să fiu decisiv în multe momente. 

Cum este viața lui Alex Mitriță dincolo de dreptunghiul verde?

În primul rând, pot spune că am știut să-mi delimitez întotdeauna viața profesională de cea personală. Când e vorba de fotbal, sunt dedicat 110%, fie că vorbim de antrenamente, cantonamente, meciuri sau acțiuni media care țin de imaginea echipei. Mai ales că aici vorbim de Universitatea Craiova, club emblematic al fotbalului românesc. Cât despre viața mea dincolo de dreptunghiul verde, mă simt cel mai fericit soț și tătic a doi copii: Ava și Aris. Tot timpul meu liber îl dedic familiei, fie că stăm acasă și ne distrăm împreună, fie că ieșim în oraș la plimbare, prin parc sau la cinema. Am o familie frumoasă și sunt mândru de ea. 

Care este cea mai frumoasă amintire a ta legată de fotbal?

Am multe amintiri frumoase din fotbal, dar sunt sigur mai frumoase vor fi cele din viitor în tricoul Universității Craiova. Până în acest moment, unul dintre momentele de top din viața mea a fost în 2018, când am câștigat Cupa României în fața celor de la Hermannstadt. Am marcat, am adus primul trofeu acasă după mulți ani de așteptare, dar ce s-a întâmplat pe Arena Națională și, mai ales, a doua zi, în centrul Craiovei, rămâne de povestit nepoților. Să-mi mai ziceți și mie o echipă din România care deplasează 25.000 de suporteri la 250 de km distanță pentru un meci de fotbal. Ne-am simțit ca niște eroi, iar primirea de a doua zi din Cetatea Băniei a fost epică. Toate aceste amintiri vor rămâne pentru totdeauna în inima mea.

Veniți după trei victorii consecutive în campionat și urmează un test important la malul Mării Negre, împotriva celor de la Farul. Cum crezi că se vor desfășura ostilitățile la Ovidiu?

Cu siguranță nu trebuie să picăm în capcana de a ne gândi la ce am făcut în trecut, prin prisma celor trei victorii la rând. Au fost alte meciuri, alți adversari, dar acum e cu totul și cu totul altceva. Jucăm în deplasare contra campioanei României și, cu siguranță, va fi un meci de care pe care, având în vedere că și noi și ei avem o filosofie de joc bazată pe atac. Noi trebuie să mergem cu încredere acolo și, dacă vom pune în aplicare ceea ce ne-a transmis Mister, cu siguranță vom veni acasă cu toate punctele puse în joc.

Ce mesaj le transmiți suporterilor Universității Craiova prin intermediul Buletinului Informativ al LPF?

Suporterilor noștri le transmit că vom lupta meci de meci pentru ei, să-i facem fericiți. Îi așteptăm duminică seara alături de noi, la Ovidiu, să câștigăm împreună.

22

23