La doar 21 de ani, Alexandru Ișfan a devenit o certitudine la FC Argeș. Mijlocașul piteștean a evoluat în opt dintre cele nouă etape disputate în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1. A reușit să marcheze golul victoriei în partida din urmă cu două săptămâni, cu FC U Craiova 1948, câștigată de alb-violeți cu 1-0.  Jucătorul argeșean își dorește să aibă evoluții cât mai bune la echipa de club pentru a deveni om de bază și la reprezentativa U-21 a României. Ișfan mai visează și la un transfer în străinătate în viitorul apropiat. 

Când ai început fotbalul?

Am început fotbalul la vârsta de șapte ani. Mă jucam toată ziua afară cu mingea, când a venit cineva la tata și i-a spus că vrea să mă legitimeze. A doua zi, am mers la antrenament la Mioveni și, de atunci, zilnic am făcut fotbal. La nici trei zile de la primul antrenament, am avut un meci și am dat două goluri. Dragoș Stroe, fostul fotbalist al echipei FC Argeș, nepotul lui Constantin Stroe, fostul director al Uzinei Dacia, este antrenorul care m-a îndrumat de la o vârstă fragedă să fac fotbal.

Ce înseamnă pentru tine FC Argeș și cum a fost trecerea de la Liga a 2-a la Liga 1?

A fost mare bucurie că am fost dorit aici! FC Argeş poate fi o rampă de lansare pentru mine, așa cum a fost pentru mulți fotbaliști în ultimii 15-20 de ani. Sper, ca pe viitor, să prind și eu un transfer important.

Te gândeşti la un transfer la o echipă mai puternică din România sau în străinătate?

Da, mă gândesc la toate variantele, de ce nu?! Trebuie să o iau pas cu pas. Am fost la Liga a 3-a, a I2-a, iar acum am ajuns la Liga 1. Sunt sigur că dacă echipa va avea rezultate, iar eu voi juca bine, pot prinde un transfer afară. Nu mă grăbesc. Trebuie să muncesc mai mult, să fiu serios, iar oportunități vor apărea cu siguranță. 

Care sunt cei mai mari susţinători ai tăi?

Ctegoric, părinții! Mama, tata şi fratele meu mai mic sunt tot timpul alături de mine. Mă susţin necondiţionat şi pe această cale vreau să le mulţumesc. Acasă, toate televizoarele sunt pe programele de sport.

Ai făcut şi înot. Cât de mult te ajută acest sport?

La vârsta de 11 ani am făcut doi ani de înot, dar nu profesionist. Nu am participat la concursuri. Este un sport complet, care îți dezvoltă toate grupele de mușchi. M-a ajutat să mă dezvolt fizic și cred că se vede acest lucru. Consider că am un fizic destul de bun și pot face față cu brio duelurilor fizice cu adversarii.

Dacă nu ai fi ajuns fotbalist, ce meserie ţi-ai fi ales?

Cred că cea de polițist, la fel ca și tatăl meu. 

Te vezi jucând și pe alt post?

Da. Mijlocaş dreapta este postul meu de bază, dar pot juca atacant, în spatele vârfului sau chiar mijlocaş de bandă.

Ai avut vreun moment în care ai vrut să te laşi de fotbal?

Am avut un asemenea moment la vârsta de 18 ani, când mă bătea gândul să încep pregătirea pentru Academia de Poliţie. Am vrut să mă las, dar am avut oameni și prieteni care au fost alături de mine. Mi-au spus că trebuie să continui cu fotbalul pentru că voi reuşi să răzbat. Sunt bucuros că am ales să continui. 

Ai debutat și la reprezentativa U-21 a României. Crezi că poți deveni o prezență constantă? 

După meciul de la Mioveni, va urma o nouă pauză competițională şi o nouă acţiune a echipei naţionale de tineret. Va fi un cantonament de pregătire în Spania, la Marbella, și sper să îl prind și eu. Îmi doresc foarte mult să fiu convocat constant şi să confirm aşteptările. 

Unde te vezi cu FC Argeș la finalul sezonului?

Trebuie să o luăm pas cu pas. Să câștigăm fiecare meci în parte, să aducem puncta și, la final, când se va trage linie, să fim cât mai sus. Îmi doresc foarte mult să ajungem în play-off. În sezonul trecut, FC Argeș a fost aproape de a intra în play-off, iar acum sper să reușim. În fiecare an trebuie să se vadă un progres. 

Ce vei face după ce vei termina cu fotbalul?

Vreau să activez tot în domeniul sportiv. Poate ca antrenor sau pe altă funcție. Acum sunt student la Facultatea de Sport din Pitești. Voi face şi Master-ul tot pe sport. După aceea, probabil şi şcoala de antrenori. 

Cum îți petreci timpul liber?

Îmi place să merg să mă plimb, să mă uit la seriale. Mai ies cu prietenii în oraş. De felul meu, sunt un tip liniştit şi îmi văd de treabă. 

Fotbalistul preferat?

Categoric, Leo Messi. 

Mâncarea preferată?

Pastele.

arges2