FC Argeș încercă să ajungă, pentru al doilea an consecutiv, în play-off-ul Superligii. Chiar dacă echipa din Trivale nu a avut startul preconizat de sezon, jucătorii alb-violeți sunt convinși că pot redresa situația. Unul dintre ei, portarul Alexandru Greab, o piesă de bază din angrenajul trupei pregătite de Andrei Prepeliță, rămâne optimist în privința șanselor de a prinde un loc în Top 6 la finalul sezonului regulat. Prevede, de asemenea, o luptă mai grea ca oricând pentru îndeplinirea acestui obiectiv. 

Cum apeciezi evoluțiile tale echipei din acest început de sezon? 

Au fost inconstante, din punctul meu de vedere. Au fost multe transferuri făcute în această vară și era normal să întâmple așa, trebuie ceva timp până se vor lega relațiile de joc. Sper ca, de la meci la meci, să arătăm din ce în ce mai bine și să obținem rezultatele pe care ni le cer antrenorii, conducătorii, pe care ni dorim cu toții.

Ce nu a funcționat în exprimarea echipei până acum? 

După cum am spus, omogenizarea unei echipe necesită timp, timp pe care, din păcate, nu îl mai avem. Trebuie să ne concentrăm suplimentar și să începem să legăm victoriile. Dacă vom elimina greșelile, sunt convins că rezultatele pozitive vor apărea foarte curând. 

Ce ar trebui schimbat repede pentru a avea rezultatele preconizate? 

Cred că ar trebui să ne motivăm suplimentar, să intrăm mai încrezători pe teren, indiferent de adversar, să facem tot posibilul să ne impunem jocul. Suntem o echipă cu potențial mare și nu ne rămâne decât să fim concentrați la maximum. Cu o atitudine bună, determinare și concentrare, nu ai cum să nu reușești. Dacă vom putea lega, să zic așa, o serie de patru - cinci victorii, vom căpăta o mai mare încredere în forțele noastre și, implicit, un moral mult mai bun.

Cum crezi ca va fi această ediție de campionat? 

Mult mai grea decât cea de anul trecut! Toate echipele s-au întărit și arată destul de bine la acest început de sezon. Și nou-promovatele au avut rezultate bune. Două dintre ele nu au dezamăgit și, mai mult, au surprins într-un mod plăcut cu jocul pe care l-au etalat. Cred că va fi un campionat mult mai strâns anul acesta. Orice detaliu, indiferent cât de mic este, poate face la final diferența. 

Calificarea în play – off este un obiectiv realizabil?
 
Da, categoric. Dacă ne uităm pe clasament, suntem la trei puncte de locul secund. Nu au trecut decât cinci etape ... Anul trecut, nu ne-a dat nimeni nici o șansă pentru a intra în play - off și, totuși, am demonstrat că puterea unui grup unit și munca multă sunt mereu răsplătite. Sperăm să reușim și anul acesta să ne calificăm în play – off, și să facem o figură frumoasă acolo. Sunt sigur că se va juca până în ultima etapă pentru intrarea în Top 6.

Care sunt atuurile echipei FC Argeș în această luptă grea pentru atingerea obiectivului? 

Cred ca atuul nostru din acest an sunt jucătorii cu experiență care au venit în această vară. Pot spune că ne ajută atât in teren, dar și în afara lui. Cu toții avem câte ceva de învățat de la Mike Cestor și Marius Constantin, ambii cu o carieră impresionantă în spate. La Pitești este un mediu propice pentru performanță. Iar cei mai tineri pot crește frumos pe lângă cei cu mai mare experiență. 

Cum vezi concurența pentru un loc de titular cu Cătălin Straton? 

Pe mine nu m-a speriat niciodată concurența. Am avut plăcerea de a avea concurență puternică pe parcursul întregii mele cariere. Mă refer la Răzvan Pleșca, Călin Albuț, Milos Buchta, portari valoroși. Lucrul acesta m-a motivat să muncesc mai mult și să îmi depășesc mereu limitele. Atâta timp cât este o competiție corectă, concurența este doar benefică. În orice sport, nu numai în fotbal.

Există o rețetă a succesului în fotbal? Poate fi aplicată și la FC Argeș?

Nu există o așa-zisă rețetă a ”succesului”. Sunt foarte mulți factori, care duc la un real succes. Începând de la conducerea clubului, finanțatori, antrenori, jucători, condiții de pregătire și până la noroc sau inspirație de moment, toate contribuie la succesul unei echipe. Sunt convins că, dacă faci lucrurile în mod corect, rezultatele nu au cum să nu vină. Desigur, nu se pot face minuni peste noapte. Nu cred, de altfel, că are cineva vreo baghetă magică cu care să poată schimba lucrurile de pe o zi pe alta.

3 - 2

3 - 3