Alexandru Constantin Benga este un brașovean care a adunat 92 de meciuri în cele trei sezoane jucate pentru Bătrâna Doamnă a fotbalului românesc. Născut pe 15 iunie 1989 în orașul de la poalele Tâmpei și crescut la juniorii celui mai vechi club din localitate, puternicul fundaș central a mai evoluat în cariera sa pentru FC Brașov, Petrolul Ploiești, Oțelul Galați, Juventus București și Chindia Târgoviște, dar și pentru cluburile din străinătate Botev Plovdiv, Gabala, Ermis Aradippou, Sandecja Nowy Sącz sau Septemvri Sofia.

Ai început un nou sezon alături de UTA, al patrulea al tău la Arad. Cum te simți, care e atmosfera în acest debut de campionat?

Încep al patrulea an la Arad, un loc unde, până acum, m-am simțit foarte bine. Sunt la un club care reprezintă un fenomen social, cu o istorie atât de bogată, cu niște suporteri care își exprimă mereu dragostea față de echipă și club, atât pe stadion, cât și în afara lui. Mă simt privilegiat că am putut să fac parte din această ecuație și să simt pe propria mea piele dragostea oamenilor față de UTA.

Urmează o etapă extrem de interesantă, la Sibiu, acolo unde ultima dată ați remizat fără gol. Cum crezi că va fi sâmbătă?

Întâlnim o echipă care mie, personal, mi se pare una dintre cele mai solide din campionat, având mereu evoluții consistente, mereu dând senzația că este foarte bine închegată, foarte disciplinată, foarte harnică. Cu siguranță, va fi o partidă foarte dificilă pentru noi. Nu cred că putem compara meciul de sâmbătă cu meciurile directe pe care le-am disputat în sezonul trecut, având în vedere că noi suntem  o echipă schimbată în proporție de 85 la sută. Vom face tot ce depinde de noi să obținem un rezultat bun.

În ultimul duel direct ați avut parte de un sprijin important din partea fanilor arădeni. Se anunță o deplasare similiară și în acest weekend. Cât de important este aportul lor? 

Așa este, a fost inpresionant anul trecut când te uitai în peluza oaspeților și o vedeai arhiplină, pe tot parcursul partidei încurajându-ne. E clar că aportul lor este foarte important pentru echipă și mă bucur că am avut până acum șansa să evoluez cu asemenea suporteri în spate.

Debutul de campionat a adus un punct din cele șase posibile. Cum crezi că se va juca restul sezonului și ce obiectiv ți-ai propus? 

Cu siguranță ne-am fi dorit să avem mai multe puncte! Acum, pe moment, nu ne aflăm într-o situație confortabilă, s-au schimbat foarte mulți jucători și timpul de pregătire a noului sezon a fost foarte scurt pentru noi. Jucând barajul de menținere în SuperLigă, am fost nevoiți să ne descurcăm cu o perioadă de pregătire mult mai scurtă decât este necesar pentru a pregăti startul de campionat. Colegii noi au venit în etape și ei au nevoie de o perioadă de acomodare, de o perioadă în care să ne familiarizăm unii cu alții. Asta este realitatea și încercăm să facem tot posibilul ca să închegăm o echipă, să obținem rezultate bune și să ne clasăm cât mai sus posibil în clasament.

Ai adunat peste 200 de meciuri în SuperLigă. Cum vezi evoluția campionatului în ultimele sezoane?

La nivel de atractivitate, e clar ca SuperLiga a crescut odată cu revenirea formațiilor de mare tradiție din fotbalul românesc și acesta este un lucru foarte bun și benefic pentru fotbalul românesc. La nivel de competivitate, e la fel. Cele mai multe dintre meciuri sunt foarte echilibrate și disputate, iar acest lucru iarăși este pozitiv. Acum mai rămâne ca rodul acestor lucruri bune să se vadă și în evoluția echipelor românești în cupele europene. Trebuie să recunoaștem că, față de anii precedenți, nu am mai reușit să avem rezultate la fel de bune în Europa. Eu cred că e foarte important pentru tot fotbalul nostru să avem rezultate notabile în compețiile europene!

31

33 (1)