Danny Henriques s-a născut la Rotterdam, pe 29 iulie 1997, din părinți portughezi. Are dublă cetățenie, olandeză și portugheză. A început fotbalul în Țara Lalelelor, la Excelsior Rotterdam și s-a transferat în Portugalia la 20 de ani, unde a evoluat pentru Vilafranquense și Belenenses. Anul acesta, a fost transferat de FC U Craiova 1948 și a devenit repede apreciat, atât de exigenții suporteri olteni, cât și de specialiști. Are un fizic ideal pentru un fundaș central (1.85 m) și o bună știință a jocului. Danny Henriques este una dintre surprizele plăcute ale SupeLigii României. 

Hey Danny, cum te simți la FCU Craiova 1948? Ce relație ai cu noii tăi colegi? 

Mă simt foarte bine  la FCU Craiova. M-am adaptat rapid aici, în România, toți cei de la club m-au ajutat când am ajuns aici. Am găsit un club cu condiții foarte bune de lucru și coechipieri grozavi. Din fericire, am dezvoltat repede o relație excelentă cu tot grupul. 

Ce părere ai despre fotbalul din România?

A fost o surpriză plăcută! Ca în toate ligile, este loc de îmbunătățiri, dar, în general, cluburile par să aibă infrastructuri bune și jucători de calitate. SuperLiga, în sine, este destul de bine organizată și oferă o bună expunere a jucătorilor.

Ce te-a făcut să vrei să urmezi o carieră în fotbal?

Joc fotbal de când îmi amintesc. Așa că a fost un proces firesc pentru mine să urmez o carieră în fotbal.

Care a fost jucătorul tău de fotbal preferat în copilărie?

Jucătorul meu preferat este Cristiano Ronaldo! E portughez, ca și mine, iar etica și calitatea sa în muncă sunt exemple pentru toată lumea. Indiferent de naționalitate.

Care sunt cele mai mari sacrificii pe care a trebuit să le faci pentru a-ți urma cariera?

A fi departe de familie și prieteni este cel mai mare sacrificiu pe care l-am făcut pentru a-mi urmări obiectivele în carieră.

Care sunt obiectivele tale pentru anii care urmează?

Deocamdată, obiectivele mele principale în cariera mea de fotbalist sunt să joc într-o competiție UEFA și să câștig o ligă națională. Sper să le ating cât mai repede.

Care sunt cei mai mari susținători ai tăi?

Cei mai mari susținători ai mei sunt familia mea, prietenii și agentul meu.

Ce îți place să faci în timpul liber?

Viața mea extrasportivă este un cât se poate de obișnuită. Îmi place să mă uit la seriale, să ies  cu prietenii la plimbare, la masă și să petrec timp cu familia.

32