CS Mioveni se luptă în acest prim an de Liga 1 să se mențină în primul eșalon, iar unul dintre jucătorii cu experiență la care s-a apelat este fundașul Adrian Scarlatache. Fost dinamovist, câștigător de trofee cu trupa din Ștefan cel Mare, ”Scarla”, cum îl strigă coechipierii săi, crede că echipa este îndreptățită să spere la salvare, având în vedere jocul practicat. Jucătorul de bază din linia de defensivă a rememorat prima venire la Mioveni, în 2007, dar și-a adus aminite și de câteva dintre realizările carierei. 

Întrebare directă: cum te simți evoluând împotriva lui Dinamo, echipă cu care ai avut cele mai mari realizări ale carierei?

Un meci de care pe care, pentru că și ei sunt în partea de jos a clasamentului. Am mai jucat contra lui Dinamo de câteva ori, cu alte echipe. E drept că am evoluat acolo în trecut, dar acum a fost un meci ca oricare altul pentru mine. Întotdeauna îmi doresc să câștige echipa mea, chiar dacă am jucat șase - șapte ani acolo. Nu uitați că, anul trecut, am făcut 1-1 cu FC Hermannstadt la ei. 

Îți mai aduci aminte prima dată când ai venit la Mioveni? Cum ai găsit atunci pe CS Dacia și cum ai găsit acum pe CS Mioveni?

Îmi aduc perfect aminte, era cu totul altă echipă. Am avut un lot bun, cu Sorin Cârțu antrenor, iar campionatul era mult mai puternic, cu șase - șapte echipe cărora era greu să le faci față. Nu știu dacă era diferență foarte mare între echipa de atunci și cea de acum. Acum lucrurile sunt pe un făgaș bun, iar dacă mai strângem puncte o să fie OK pentru vacanța de iarnă. Avem un obiectiv pe care ni l-am propus și suntem în grafic. Avem, de asemenea, și speranțe de viitor că lucrurile vor merge bine, mai ales dacă vor mai fi aduși trei sau chiar patru jucători.

Ce relație ai cu antrenorul Pelici? Întrebăm pentru că el te-a adus la Mioveni ...

Nu mai lucrasem cu Mister până acum! Am o părere bună despre el, lucrăm împreună pentru prima dată cum am mai spus,  prea multe nu ar fi de adăugat.  El are o relație bună cu toți jucătorii și sunt convins că nici lui nu-i este ușor, pentru că nu avem un lot chiar echilibrat din punct de vedere valoric și numeric. Dar, totul decurge OK până acum.

Ce înseamnă pentru Mioveni impactul cu Liga 1, cum l-ați simțit?

Într-adevăr, sunt mulți jucători care nu aveau experiența Ligii 1. Chiar și așa, au făcut treabă foarte bună. Este diferență destul de mare între Liga 1 și Liga a 2-a, dar am demonstrat că merităm să rămânem în continuare la acest nivel. Avem nevoie de câteva întăriri în iarnă, jucători care să fie titulari și atunci cu siguranță ne vom descurca mai bine.

Adrian Scarlatache 2