Unul dintre cele mai importante momente al actualei ediții a play-out-ului se va consuma la Târgoviște, în luna mai, când Chindia urmează să evolueze în sfârșit acasă, după o perioadă de aproape patru sezoane în care a jucat meciurile din organizarea proprie doar pe terenuri străine, fie la Ploiești, Buftea, Giurgiu sau Buzău. 
Au fost momente grele pentru toți cei implicați, de la jucători, antrenori și conducători, până la suporteri, însă, spre lauda ei, Chindia a avut puterea să reziste pe prima scenă în toate aceste ediții de campionat, jucate prin alte orașe, ba chiar o bună perioadă de timp cu restricții serioase, impuse de pandemia de coronavirus. Un caz rar la nivelul Superligii, echipa din Târgoviște vrea să sărbătorească revenirea pe propriul stadion, Eugen Popescu, cu menținerea pe prima scenă a fotbalului românesc. 
Dacă meciul cu UTA Arad, de duminică, este programat tot la Ploiești, sunt mari șanse ca următorul oficial de pe teren propriu, cu Petrolul să se dispute la Târgoviște. Ca și cel din finalul play-out-ului, cu FC Voluntari, care se va disputa în a treia săptămână a lunii mai. 
La finalul reabilitării, arena din Târgoviște va avea aproximativ 8.400 de locuri, jumătate dintre ele acoperite, o tribună construită de la zero cu toate facilitățile necesare, iar cealaltă tribună renovată la standarde moderne. Trebuie menționat că, până acum, în întreaga istorie a fotbalului târgoviștean, nu s-a jucat niciodată un meci în nocturnă lângă Turnul Chindiei! Premiera ar putea fi, așadar, chiar luna viitoare. 

În aceste zile se fac ultimele retușuri la stadion, urmând ca apoi clubul să solicite omologarea pentru găzduirea meciurilor oficiale din Superligă. Ultima partidă pe această arenă s-a disputat în urmă cu patru ani, pe 25 mai 2019. S-a încheiat cu 4-1 împotriva Luceafărului Oradea, victorie care a consființit revenirea gazdelor în prima ligă după o pauză de 21 de ani. 
Întreaga investiție de la stadionul din Târgoviște a fost susținută din bugetul local, respectiv din fondurile Primăriei Municipiului Târgoviște. 

"Va fi un mare avantaj pentru noi să putem evolua acasă, după o perioadă atât de lungă de timp. Suporterii au venit după noi peste tot, sunt sigur că la meciurile de la Târgoviște vor umple tribunele. Apreciez mult suporterii Chindiei, cu sprijinul lor jucătorii noștri vor avea mai multă încredere”, apreciază Anton Petrea, antrenorul Chindiei.

chindia_stadion

21

23