Peste exact o săptămână, în ziua de 14 iunie, în Germania, va începe Turneul Final al Campionatului European de Fotbal, competiție la care este calificată, după cum bine se știe, și echipa noastră reprezentativă. Astfel, după o pauză de opt ani, România se află din nou în elita continentală a fotbalului și acest lucru nu poate decât să ne bucure!

Însă, odată cu satisfacția prezenței la Euro 2024, încep, pentru toți suporterii adevărați, și foarte multe emoții, iar apoi, să sperăm, concretizarea marilor speranțe în victorii ale României, eventual, de ce nu?, o calificare mai departe, depășind faza grupei. Se poate!

Apropo de grupa în care se află echipa noastră la Euro, să reamintim că ne aflăm într-o companie mai mult decât selectă, urmând să întâlnim, în această ordine, reprezentativele Ucrainei, în ziua de luni, 17 iunie, de la ora 16.00, Belgiei, sâmbătă, 22 iunie, la ora 22.00, și Slovaciei, miercuri, 26 iunie, la ora 19.00. Ce meciuri frumoase ne așteaptă, câtă încărcătură emoțională! Va fi o lume întreagă de cucerit și am convingerea că tricolorii conduși de Edward Iordănescu vor reuși în demersul lor!

Altfel, vorba francezilor, “impossible n’est pas un mot francais”, dicton care aproape că nu mai are nevoie de vreo traducere. Într-adevăr, “imposibilul nu este un cuvânt francez”, dar, în aceeași bună măsură, nu trebuie să fie nici un cuvânt românesc!  Va fi, cu certitudine, o misiune extrem de dificilă aceea de a ne califica în faza meciurilor eliminatorii, dar nu imposibilă! Adversari de mare clasă, o competiție de uriașă vizibilitate și intensitate, un adevărat spectacol, dar și o confruntare a resurselor fiecărei echipe reprezentative! Resurse fizice, în principal, resurse mentale, de imaginație, de voință! Idei tactice, un câmp de luptă în care fotbalul va fi efervescent!

Folosind toate aceste resurse, la capacitate maximă și la momentul oportun, a se vedea datele meciurilor, România poate fi în această vară ceea ce fanii ei proiectează acum pe harta imaginară (ori, poate, reală?) a speranțelor lor, încă intacte. Hai, România!

În tot acest timp, pentru cluburile din Superliga României, deși nu doar pentru acestea, se vor fi declanșat pregătirile pentru atacarea cu succes a viitorului sezon, 2024-2025.

Să nu pierdem din vedere că, din momentul începerii turneului final din Germania, vom mai avea exact o lună de zile până la fluierul de debut al campionatului, sezonul regular din Superliga. Altă gamă de emoții, alte provocări, un fotbal de care deja ne e dor!