Desigur că întreaga suflare fotbalistică de la noi din țară este cu ochii, în principal, pe toate  meciurile din play-off, un sistem competițional despre care am scris, pe larg, chiar săptămâna trecută, aici, în paginile Buletinului Informativ al LPF. Este o evidență și mi se pare absolut normal să fie astfel pentru că, dintotdeauna, premianții au atras…

Dar, în opinia mea, și echipele care participă la partidele din play-out, și sunt zece astfel de echipe, merită aceeași atenție, ținând cont de mai mulți factori, între care miza evitării retrogradării directe și cea a participării în barajele de menținere, dar și posibilitatea de a fi chiar în joc pentru un baraj de cupă europeană sunt cele mai importante. Și putem vorbi destul pe aceste teme, vă asigur!

Mai mult, sunt extrem de vizibile, pentru că, întotdeauna, păstrarea locului pe prima scenă a fotbalului, Superliga României, a fost esențială în viața fiecărui club profesionist. Iar acest lucru trebuie subliniat, ca factor important de creștere a audienței, atât în tribune și peluze, cât și în ceea ce privește televizarea meciurilor.

De asemenea, prezența atâtor antrenori și fotbaliști valoroși în play-out contează enorm. Din mai multe puncte de vedere, iar profesionalismul este primul dintre ele!

 Foști componenți ai “Generației de Aur”, ca jucători, Gheorghe Hagi (Farul Constanța) sau Dorinel Munteanu (SEPSI OSK Sfântu Gheorghe) sunt antrenori de substanță astăzi, cu titluri, și prezențe în cupele europene, până nu demult. Marius Măldărășanu (FC Hermannstadt), Ilie Stan (Gloria Buzău), Adrian Mihalcea (Unirea Slobozia), și ei multipli campioni, ca fotbaliști, aduc, la rândul lor, profesionalism și rigoare, într-o meserie care cere așa ceva. Leo Grozavu (FC Botoșani), Vasile Miriuță (Poli Iași), Laszlo Balint (Oțelul Galați) sunt, de asemenea, antrenori foarte buni, cu rezultate într-un trecut mai mult sau mai puțin îndepărtat. Ca să nu mai vorbim de Mircea Rednic, tehnicianul arădenilor de la UTA, campion și ca jucător, dar și ca antrenor, atât cu Rapid cât și cu Dinamo București! Ca antrenor principal, în 2003, respectiv în 2007…
Și nu în ultimul rând, trebuie subliniată și munca deosebită a fostului mare jucător turc Mehmet Topal, astăzi antrenorul Petrolului Ploiești.

Tuturor, mult succes în vederea îndeplinirii obiectivelor pe care și le-au fixat, alături de jucătorii și conducătorii lor!