S-au încheiat sferturile de finală ale UEFA Champions League, și cred că pot mărturisi că au fost, poate, cele mai frumoase meciuri din actuala ediție a supremei competiții continentale, întrecere rezervată, desigur, echipelor de club. S-au calificat în semifinale, după partide de un deosebit dramatism, Real Madrid, Bayern Munchen, Borussia Dortmund și Paris Saint Germain. Adică două reprezentante din Bundesliga, una din La Liga și una din Ligue 1. Germania, Spania și Franța sunt țările care speră, în continuare să își adjudece trofeul, prima dintre ele cu două șanse. O mare, foarte mare surpriză este reprezentată de absența oricărei formații din cel mai puternic campionat al Europei, Premier League, deținătoarea trofeului, Manchester City, echipa antrenată de genialul Pep Guardiola, fiind eliminată de Real Madrid, iar Arsenal Londra de către Bayern Munchen. Meciuri antologice, meciuri memorabile, așa cum a fost și “dubla” dintre Paris Saint Germain și Barcelona, catalanii pierzând acasă cu 1-4 returul, după o victorie cu 3-2 în prima manșă, pe Parc des Princes. În fine, perfect meritată și calificarea vicecampioanei Germaniei, Borussia Dortmund, 1-2 la Madrid și 4-2 la retur, pe Signal Iduna Park, cu ambițioasa Atletico, trupa condusă de argentinianul Simeone.
În semifinalele Champions League vor juca Real Madrid cu Bayern Munchen și, respectiv, Borussia cu Paris Saint Germain. Din nou, meciuri foarte grele, poate doar PSG să fie ușor mai avantajată de valoarea net superioară a lotului față de cea a “galben-negrilor” din Dortmund. Dar, bineînțeles, totul se joacă, pentru toată lumea, mai ales în această fază a competiției, când, pentru toate cele patru, nu mai este decât un pas, adică un adversar, până la marea finală, programată să se dispute la Londra, pe legendarul stadion “Wembley”, în ziua de sâmbătă, 1 iunie 2024! Ce fotbal de gală!
Peste nici două săptămâni vom avea deja răspunsurile parțiale cu privire la cine va fi mai aproape de a trăi până la capăt marele vis! Și încă ce vis!
Apropo de vis, și revenind la fotbalul nostru, să salutăm și prezența în finala “Cupei României” a unei echipe din Liga 2, Corvinul Hunedoara, după un parcurs cu adevărat fabulos în care a trecut de mai multe formații din Superliga, dacă ar fi să amintim doar de CFR Cluj, în sferturile de finală ale competiției, și de FC Voluntari, în semifinalele Cupei, pe fosta campioană din Cluj învingând-o cu 4-0, iar pe ilfoveni cu 3-1!