Cu o etapă înainte ca arbitrii să fluiere finalul în play-off, campioana ultimelor trei sezoane a reușit să iasă învingătoare și în cel de-al patrulea, consecutiv, iar acum așteaptă fără emoții meciul care putea fi finala campionatului cu FCSB. Astfel că, marți, 25 mai, CFR Cluj va sărbători al șaptelea titlu din istoria clubului din Gruia, după cele cucerite în anii 2008, 2010, 2012, 2018, 2019, 2020. Iar acum, aplauzele cuvenite băieților antrenați de Edward Iordănescu precum și tuturor celor care conduc acest club fanion al fotbalului românesc! Ceea ce nu e deloc puțin lucru.
Vicecampionilor, celor de la FCSB, le adresez, de asemenea, cu sinceritate, felicitări, și nu vreau să uităm, nici unul dintre noi, că și FCSB și Universitatea Craiova au făcut extrem de pasionantă, de-a lungul întregului sezon, lupta pentru locul întâi, pe care s-au situat, multe etape, fiecare dintre ele, dar care a rămas, în cele din urmă, ocupat de campioana en-titre, sau “în exercițiu”, cum le mai place unora să spună.
De asemenea, SEPSI OSK Sfântu Gheorghe s-a dovedit a fi o echipă cu adevărat formidabilă, extrem de competitivă și nu pot decât să remarc și să salut evoluția, din toate punctele de vedere, a acestui club care a crescut și continuă să crească exponențial, valoric și administrativ în aceeași măsură. Demnă de semnalat și, de ce nu?, de luat în considerare și de către alte cluburi din țară, nu neapărat doar din Casa Liga 1, ținuta întotdeauna fair-play a celor de acolo. Felicitări, domnilor, ați realizat lucruri minunate, și nu mă refer doar la locul din clasamentul final al play-off-ului!
FC Botoșani și Academica Clinceni, de asemenea merită aplauze pentru calificarea în play-off, pentru jocurile bune din întreg sezonul, pentru profesionalism și dăruire.
Nu a fost deloc un sezon facil, nici pentru campioană, nici pentru colegele ei de competiție care s-au calificat în play-off, și cu atât mai mult nu a fost ușor pentru cele zece echipe din play-out. Și acolo, meciuri interesante și un sfârșit de campionat cum nu știu să mai fi fost în ultimii ani pe prima scenă a fotbalului nostru.
Acolo, urmează meciurile de baraj, pentru stabilirea promovării/menținerii în Casa Liga 1, precum și confruntarea baraj deopotrivă dintre Chindia Târgoviște și FC Viitorul Constanța, pentru a avea o candidată la un loc în UEFA Conference League în disputa cu adversarul care va veni din play-off. Fie Universitatea Craiova, fie SEPSI Sfântu Gheorghe, în variante pe care nu are sens să le analizăm aici și acum, din lipsă de spațiu. Nu mai e mult până acolo. Emoțiile nu vor dispărea așa ușor și cred că nici nu trebuie să ne dorim să dispară. Există fotbal fără emoții? Probabil că nu...
Vom trăi și vom vedea, desigur.
Sunt ultimele meciuri ale unui sezon foarte greu, disputat în condiții de pandemie, de stres enorm și de efort susținut aproape fără încetare. Încă o dată aplauzele trebuie să se audă pentru învingători, dar aș vrea să subliniez că învingători suntem cu toții care facem parte din acest fenomen numit fotbalul românesc! Aplauze pentru campioni, pentru jucători, pentru fani, pentru patroni, pentru conducători. A fost un an greu. Dar atât de frumos!