Gabriel Iancu și Dragoș Nedelcu, două dintre cele mai bune produse ale Academiei Gheorghe Hagi, s-au reîntors acasă la începutul acestui an. Amândoi au avut prezențe în echipele naționale de juniori și tineret, precum și la echipa mare.

Gabi Iancu (27 de ani) a semnat un nou contract cu Farul Constanţa, echipă la care s-a format ca fotbalist. A evoluat în mai multe perioade pentru clubul dobrogean, între transferurile la FCSB, Karabukspor, Termalica Nieciecza, FC Voluntari, Dunărea Călărași și, ultima dată, la Akhmat Grozny. De fiecare dată, revenirea la Farul (Viitorul) a însemnat o relansare a carierei. A fost golgheterul Ligii I în sezonul 2019-2020, cu 18 goluri marcate și are în palmares patru titluri naţionale (Farul -  2017, FCSB - 2013, 2014, 2015). Este, de asemenea, câştigător al Cupei României cu FCSB în 2015 şi dublu câştigător al Supercupei României, cu FCSB (2014) şi Farul (2019).

Dragoș Nedelcu (24 ani) a fost transferat la FCSB în 2017, dar cariera sa nu a mai avut creșterea așteptată din cauza unor accidentări. A fost împrumutat anul trecut la Fortuna Dusseldorf, dar clubul german nu i-a activat clauza de cumpărare definitivă. Revenit la FCSB în această iarnă, a fost împrumutat la Constanța până la finalul sezonului. În palmaresul său figurează un titlu de campion cu Farul în 2017 și o Cupă a României cu FCSB. 

Se știe că, în ultimele sezoane, antrenorul Gheorghe Hagi a revitalizat mulți jucători valoroși, dar ieșiți temporar din formă. Cu toții sperăm, așadar, că parabola ”Întoarcerii fiului risipor” se va regăsi și în cazurile celor sportivi, în folosul fotbalului constanțean și al echipei naționale.
Vă prezentăm primele lor impresii la revenirea în CASA Pariurilor Liga I.

GABRIEL IANCU (atacant)

FARUL 3

Ce te-a determinat să îmbraci din nou tricoul Farului Constanța?

Aveam nevoie de jocuri în picioare, cum se zice, să reîncep să evoluez constant. Evident, m-am gândit doar la varianta Farul pentru că aici am crescut, cunosc totul și am venit să ajut echipă, să intrăm împreună în play-off. 

Cum a fost perioada petrecută în Rusia și ce mai știi despre campionatul României, în general și despre Farul, în special? 

A fost o experiență nouă în Rusia,  dar nu și plăcută pentru că  am jucat prea puțin și am preferat să plec undeva unde mi se dă șansă să joc, pentru că nu îmi place să stau pe bancă și să privesc. Mi-au lipsit, de asemenea, familia, adică părinții, prietenii, pentru că soția și copilul au fost tot timpul cu mine. Era distanța prea mare ... Am avut acolo un ruter și am putut vedea meciurile din Liga I. Mă bucur că am revenit la una dintre cele mai bune echipe ale campionatului, o echipă care atacă, produce calitate și spectacol. Trebuie să facem totul să intrăm în play-off și acolo să avem evoluții bune, nu să ne gândim la locul șase!

Spui că ai urmărit meciurile. Cum ți s-a părut atmosfera creată de suporteri?

Frumos, chiar lipsea asta. Sper să vină tot mai mulți la meciuri, să se ridice și restricțiile, să fie stadionul plin. Doar împreună cu ei putem reuși performanțe frumoase.

Cum crezi că vei colabora cu Jefte Betancor, actualul gogheter al campionatului?

Foarte bine! L-am văzut cum joacă și mă bucur pentru Farul. Are șansa să dea, încă într-un sezon, golgheterul României.

Sub comanda lui Gheorghe Hagi ai avut cel mai bun randament, care crezi că este secretul?

Nu doar eu! Mai mulți fotbaliști au evoluat foarte bine sub comanda dânsului. Ce să mai zic, să-l mai laud? (Râde) O să-l  laud non-stop, pentru că e cel mai bun antrenor pe care l-am avut. Cu dânsul am avut cele mai frumoase experiențe și de fiecare dată când m-am întors aici, ieșit din formă, m-a pus pe picioare și am jucat din nou foarte bine. Sper să nu-l dezamăgesc nici de această dată!

DRAGOȘ NEDELCU (mijlocaș)

FARUL 2

Cu ce sentiment ai revenit la Constanța, după cinci ani?

Este un sentiment plăcut, să fiu acasă din nou, cu forțe proaspete și sper să-mi ajut clubul să-și îndeplinească obiectivele.

Cum a fost perioda petrecută în Germania, la Fortuna Dusseldorf?

A fost o perioadă bună în care am învățat foarte mult lucruri și sunt mulțumit că am avut această experiență.

În toți acești ani, cât ai fost plecat, ai mai ținut legătura cu foștii colegi?

Da, vă dați seama că am rămas prieteni cu mulți din ei, ne-am mai revăzut pe la loturile naționale și e foarte liniștitor să împart din nou vestiarul cu ei, cu cei care au rămas și cu cei care s-au întors între timp. 

Ai urmărit meciurile Farului în ultima vreme?

Da, am urmărit partidele din Liga I inclusiv din Germania și am văzut că Farul prestează un fotbal foarte bun. Sunt sigur că ne vom îndeplini ce ne-am propus.

Cum va fi să lucrezi din nou cu Gheorghe Hagi?

Acesta este principalul motiv pentru care m-am întors, îmi doresc să facem din nou lucruri frumoase împreună și să ne ajutăm reciproc să obținem rezultatele așteptate.

Te mai gândești la echipa națională?

Îmi doresc, în primul rând, să fiu sănătos și să joc din ce în ce mai bine pentru Farul. Dacă se va întâmpla așa, atunci și celelalte lucruri bune vor veni de la sine.