Farul Constanța a devenit, pentru prima dată în istoria României, campioană națională! Performanța a fost obținută la capătul unui sezon pe care echipa manageriată de Gheorghe Hagi l-a condus aproape da capo al fine, cum spun italienii, fiind lideră în 34 din totalul etapelor disputate.

Pentru specialiști, performanța extraodinară a acestei echipe vine ca un rezultat firesc al pregătirii ei. Omogenitatea lotului de jucători, în care tinerețea unora (Borza, Mazilu, Sali, Sârbu, Pitu, Grameni sau Munteanu) s-a pliat perfect pe experiența altora (Alibec, Larie, Popescu sau Artean), este argumentul principal al unui joc, pe cât de modern, pe atât de spectaculos. Revenirea fiilor risipitori Nedelcu și Băluță a însemnat de asemenea un plus evident, iar această rețetă magică a fost inventantă de marele strateg, Gică Hagi.

Administrativ, echipa Farului este la fel de valoroasă. Gică Popescu, Cristian Bivolaru, Zoli Iașko, Tiberiu Curt sau Ciprian Marica sunt nume grele ale fotbalului românesc, nu au nevoie de prezentare suplimentară. Fiecare dintre ei, dar și toți ceilalți care compun departamentele clubului, și-au făcut treaba fără reproș.

Toate aceste ingrediente au făcut posibilă intrarea Farului Constanța în cartea de aur a fotbalului românesc. În stil mare, așa cum este și filosofia clubului. Campionii crează campioni!

sh1

sh2

sh3

sh4 sh5 sh6