Eugen Neagoe s-a născut la Cornu, în județul Dolj, pe 22 august 1967. Produs sută la sută al Universității, a pus umărul la ultimul titlu din istoria ”campioanei unei mari iubiri”, în 1991, când antrenor era actualul președinte Sorin Cârțu. Are, de asemenea, două trofee Cupa României, ridicate în 1991 și 1993, în tricoul aceleași echipe.

Antrenoratul l-a început în 2005. A pregătit opt echipe, a fost secundul lui Victor Pițurcă la echipa națională între 2011 și 2014 și peste tot pe unde a trecut a primit aprecieri pentru munca prestată.
În această iarnă, visul de a antrena Universitatea Craiova i s-a îndeplinit. A plecat de la altă Universitate, cea de la Cluj, întorcându-se în orașul sufletului său.

Vă prezentăm, în cele ce urmează, cele mai importante opinii ale lui Eugen Neagoe la Universitatea Craiova, începând cu prezentarea oficială, trecând prin cantonamentul de pregătire din Turcia și atingând subiecte sensibile, gen politica de transferuri, relația cu conducerea administrativă și suporterii. 

”Aici am debutat, la Universitatea Craiova, sunt unul dintre jucătorii care au contribuit la eventul câștigat, împreună cu domnul președinte Cârțu, care era antrenor-manager la acea vreme. Sper din suflet să obțin aceleași rezultate și ca antrenor”

”Nu a trebuit să mă convingă nici patronul, nici preşedintele, fiindcă aici e casa mea, oriunde m-a dus viaţa nu am ascuns că sunt oltean şi am jucat nouă ani la Universitatea Craiova, ştiţi ce înseamnă acest club pentru mine şi este un vis împlinit să fiu antrenor aici. Am revenit acasă cu entuziasm, cu mare plăcere. Nu am promis nimic, nici lui Mihai Rotaru, nici preşedintelui, dar îmi doresc să vorbim despre titlu și voi face tot ce depinde de mine pentru a avea rezultate bune”

”Îmi doresc din suflet să repetăm performanțele, chiar dacă din altă postură. Îmi doresc mult să reușim și pentru suporteri. Așa suporteri cum a avut și are Universitatea Craiova este greu să găsești în alte țări, nu doar în România. Sper să practicăm un joc spectaculos și odată cu jocul să vină și rezultatele”

„În Turcia și în Antalya sunt condiții foarte bune de pregătire. Începând cu hotel, masă, terenurile de antrenament sunt foarte bune. Terenul nostru are o calitate foarte bună. Dacă vorbim acum, băieții sunt puțini obosiți, dar au fost receptivi, încearcă să respecte tot ceea ce vorbim, ce ne interesează în fiecare zi la antrenament. Sigur, doar așa putem să ne recăpătăm forțele, antrenându-ne. Este o perioadă mai dificilă, le-am și spus. Este și perioada asta scurtă, nu rămânem aici decât 10 zile și trebuie să beneficiem de ele. Vremea ne ajută, până acum totul decurge normal”

”Sunt jucători buni pe care ni i-am dorit, jucători care ne vor ajuta, dar nu este simplu să vii la o echipă valoroasă și să ai o evoluție formidabilă. Zajkov și Ișfan sunt jucători valoroși”

„Pe Ișfan îl cunoșteam, mă rog, ca adversar. Îl știam foarte bine, ok, l-am urmărit încă de când juca la Mioveni, când era în Liga a 2-a. De atunci mi-a plăcut, era un jucător interesant, cu calități bune. Acum a ajuns și la naționala de tineret. Prin aducerea lui la noi, sper că și realizările lui vor fi și mai mari, să se vadă asta și în rezultatele noastre și cred că va putea face pasul și la echipa de seniori a României. A arătat destul de bine încă din prima zi, se cunoaște cu mulți jucători de la noi, pentru că este coleg cu ei la naționala U 21”

"Noi am început o schimbare de linii. O să mai aducem doi jucători tineri, de perspectivă. Căutăm să ne întărim la nivelul fundașilor centrali, o să aducem și un fundaș stânga. La anul vin și Borța și Vlădoiu. Noi nu am promovat jucători spre vânzare”

”Ne mai dorim unul sau doi jucători, vom vedea. Nu am discutat despre jucătorii care ar putea pleca la alte echipe. Vom vedea. Am discutat în fiecare zi cu patronul. Este normal, s-a interesat de starea jucătorilor”

„Mă bucur pentru revenirea lui Koljic, l-am felicitat. L-am felicitat și pentru evenimentul foarte mare prin care a trecut, este tatăl unei fetițe. A aflat în cantonament. A revenit pe teren după patru luni, nu a fost ușor”

 

32

33