Cum, peste mai puțin de o lună, mai exact în ziua de 14 iunie, va începe cea mai importantă competiție fotbalistică la nivelul echipelor naționale de pe continentul nostru, Euro 2024, este foarte limpede că, în aceste zile, ne aflăm la ultimele partide din întrecerea internă, cele care trebuie să înlăture semnele de întrebare care încă persistă în ceea ce privește viitoarea componență a Superligii în sezonul 2024-2025, precum și reprezentarea în UEFA Conference League. Încă trei necunoscute, așadar.

De fapt, încă trei meciuri de baraj. Mai întâi, să amintim de returul partidelor din cel de menținere/promovare, mai exact de întâlnirea de la Mioveni, dintre gazde și FC Botoșani, turul fiind câștigat cu 1-0 de echipa din Supeligă. Apoi, de meciul dintre Csikszereda și Dinamo, după 2-0 pentru bucureșteni în meciul disputat pe Arena Națională, în fața a nu mai puțin de 31.000 de spectatori!

În fine, extrem de important este și jocul decisiv, de “baraj”, dintre Universitatea Craiova, locul 3 în play-off și Universitatea Cluj, locul 10 în play-out, având ca uriașă miză participarea în viitoarea ediție a UEFA Conference League. Partida se va juca pe stadionul “Ion Oblemenco”, în Cetatea Băniei, duminică, 26 mai, de la ora 20.

Apoi, cortina se va fi tras peste întreg sezonul în curs, lăsând timp și spațiu de pregătire și desfășurare pentru Turneul Final al Campionatului European de Fotbal din Germania. Acolo unde România, calificată en-fanfare, ca și câștigătoare de grupă, va întâlni, succesiv, reprezentativele Ucrainei, pe 17 iunie, Belgiei, pe 22 iunie și Slovaciei, pe 26 iunie. Și pe această cale, încă de pe acum, din acest “colț de pagină”, urăm succes tricolorilor conduși de Edi Iordănescu! Suntem absolut convinși că România va fi una dintre marile revelații de la Euro și că se va califica mai departe, depășind faza grupelor!

Altfel, odată rezolvată “ecuația” cu cele trei “necunoscute”, vor urma câteva săptămâni de vacanță pentru fotbaliștii din Superligă, o vacanță binemeritată care, pentru unii, a și început. Evident, mă refer la jucătorii cluburilor care au încheiat deja sezonul actual. Și care nu sunt convocați la echipa reprezentativă pentru marea competiție europeană.

Un sezon lung, un campionat frumos, Superliga României, poate la cea mai interesantă ediție a sa din ultimii ani, se încheie astfel, anunțând și promițând o viitoare întrecere și mai disputată și mai valoroasă, din toate punctele de vedere. Aceasta, care se încheie așa cum am amintit aici, a strâns, în tribune, peste două milioane de spectatori.

Cu certitudine, sezonul următor vor fi și mai mulți!