Campioana noastră, CFR Cluj, s-a calificat în turul trei al UEFA Champions League, învingând, după 2-1 în Gibraltar, în tur, pe Lincoln Red Imps, cu 2-0, și în manșa retur.
Următorul adversar al ardelenilor va fi, săptămâna viitoare, campioana Elveției, Young Boys Berna, dar deja elevii lui Marius Șumudică și-au asigurat prezența în grupele UEFA Conference League. Dacă vor trece și de elvețieni, ceea ce le doresc, evident, și le țin pumnii strânși în această încercare deloc ușoară, atunci clujenii vor avea asigurat locul în grupele UEFA Europa League și vor juca play-off-ul din Champions League, pentru un loc în elita elitelor celui mai valoros fotbal nu doar de pe continent, ci, și nu cred numai eu acest lucru, din întreaga lume. Acestea sunt veștile bune și care ar putea deveni și mai bune, sau, dacă vreți să fim foarte exacți, vestea cea bună, singura, din această săptămână cu fotbal european și pentru noi.
Scriam în precedentul editorial că urmează zile de o importanță deosebită în ceea ce privește participarea cu speranță și încredere a celor patru echipe care reprezintă România în cupele europene intercluburi și am avut dreptate. Sigur, cum spuneam,  nu toate veștile sunt bune din această perspectivă a calificării mai departe în competiții, iar eliminarea vice-campioanei, la Erevan, în fața celor de la Șahtior Karagandy este, în același timp, și o veste rea, și o mare, uriașă surpriză, ținând cont de mai mulți factori. În primul rând, de valoarea reală a celor două loturi, apoi de faptul că, firesc, FCSB a dominat și a avut mai multe ocazii în ansamblul celor două manșe. După 1-0 la București a fost 1-2 la Erevan, în Armenia, și totul s-a decis la așa numita loterie a executării loviturilor de departajare, unde kazahii s-au dovedit mai inspirați și chiar mai norocoși.
Meciul de la Sfântu Gheorghe, dintre SEPSI OSK și Spartak Trnava a avut, din păcate, o desfășurare identică, în ceea ce privește maniera în care echipa noastră a pierdut o calificare, meritată, de altfel, dar, încă o dată, o singură lovitură de pedeapsă ratată a decis echipa care a mers mai departe. Slovacii nu au fost superiori, dar s-au dovedit mai experimentați și mai lucizi atunci când s-a trecut la executarea penalty- urilor. După 0-0 la Trnava, joi seară a fost 1-1 la Sfântu Gheorghe, și debutantă în cupele europene fiind, reprezentanta Ligii 1 merită mai degrabă încurajări și aplauze, decât critici.
Capul sus, băieți, capul sus, domnilor! Știm cu toții vorba aceea celebră, și mâine e o zi!
Iar acest lucru îl spun și pentru vicecampioana țării, tânăra echipă a FCSB!
Ultima, în ordine cronologică, care și-a jucat meciul pentru calificare,  a fost Universitatea Craiova, eliminată și ea, după un insuficient 0-0 acasă, în returul cu albanezii de la K.F. Laci, din UEFA Conference League. Asta pentru că, în tur, oltenii pierduseră cu 0-1, în Albania. Dar, pentru concluzii, vom mai avea timp. Deocamdată, ne întoarcem la campionatul nostru și ținem pumnii campioanei, ale cărei meciuri europene continuă, spre meritul ei!