Fotbalul românesc a fost reprezentat de patru echipe în cupele europene în acest sezon, mai concret spus, de către CFR Cluj, în preliminariile Champions League, respectiv de FCSB, SEPSI Sfântu Gheorghe și Universitatea Craiova în preliminariile UEFA Conference League. Echipa campioană a României merge mai departe în această competiție, având programate, în cea de a doua jumătate a lunii februarie a anului viitor, dubla manșă din “16”- imile din Conference League în compania unui mare club italian, Lazio Roma. Învinsă, în vară, și eliminată din Liga Campionilor de către armenii de la Pyunik Erevan, CFR Cluj și-a regăsit rapid cadența, calificându-se în grupele competiției amintite mai sus și terminând acolo pe un foarte bun loc secund, după turcii de la Sivasspor, înaintea cehilor de la Slavia Praga, echipă pe care băieții lui Dan Petrescu au învins-o în ambele manșe, dar și în fața kosovarilor de la Ballkani. E bine de reamintit acest traseu, pentru a sublinia încă o dată performanța campioanei României.

De asemenea, trebuie subliniată și calificarea în grupele aceleiași competiții a vicecampioanei țării noastre, FC FCSB, într-o companie extrem de dificilă, cu englezii de la West Ham United, belgienii de la Anderlecht și danezii de la Sillkeborg.. Universitatea Craiova, ca să refacem întreg tabloul, a fost la un pas de a reuși, la rândul său, să intre, în premieră pentru club, în grupe, tot în Conference, dar a pierdut, după prelungiri și lovituri de departajare, returul play-off-ului cu israelienii de la Hapoel Beer Sheva, după 1-1 în tur și repetarea aceluiași scor în manșa secundă. Întregim tabloul european al sezonului în curs cu meritele ce li se cuvin și celor de la SEPSI, care i-au eliminat pe slovenii de la Olimpija Ljubljana, dar au cedat în fața puternicilor suedezi de la Djurgarden. Iar drumurile europene ale fotbalului nostru, din fericire, nu se opresc aici! Cum am scris deja și cum bine știm, ne pregătim pentru o dublă manșă cu Lazio Roma, ținând cu toții pumnii strânși campioanei României, CFR Cluj!

Formația condusă de acest foarte mare antrenor care este Dan Petrescu a dovedit, dacă mai era nevoie de o nouă demonstrație în acest sens, că rămâne exponentul european al Superligii, iar asta se consemnează nu de ieri, de azi, ci de un timp îndeajuns de lung pentru a ne permite să vorbim, în cazul clujenilor, de o performanță cu totul deosebită. Urmează bătălia pentru calificarea în “optimile” Conference, cu trupa lazială, condusă de Maurizio Sarri. Dovadă că fotbalul românesc are o primăvară europeană, ba chiar una foarte frumoasă, pe traseul Cluj-Roma. Felicitări, CFR!