Noutăți

Sepsi OSK - U Craiova. Tandia versus Koljic

PLAY-OFF, Sepsi OSK Sf. Gheorghe - U Craiova, vineri - 15 martie, ora 20.30

Un singur succes au reuşit covăsnenii pe prima scenă în acest an calendaristic, 1-0 la Mediaş, în rest au înregistrat o remiză (0-0 cu Viitorul) şi patru înfrângeri.

Șase victorii, două rezultate de egalitate şi cinci partide pierdute este palmaresul grupării craiovene pe teren advers în ediţia curentă a Ligii 1 Betano.
Sepsi OSK a marcat cel puţin un gol în 19 dintre cele 27 de runde din stagiunea actuală.

- 88 % dintre reuşitele elevilor lui Eugen Neagoe au fost izbutite din acţiune, gruparea covăsneană fiind echipa cu cel mai mare astfel de procent.
- 10 dintre cele 33 de goluri marcate de gazdele din această rundă au fost înscrise în ultimele 15 minute.
U Craiova a marcat cel puţin un gol în 21 dintre cele 27 de runde. Cu 44 de reuşite, oltenii au al doilea cel mai bun atac din Liga 1 Betano.
- 18 goluri din faze fixe au izbutit craiovenii, locul 1 la acest capitol. De asemenea, se poziţionează în fruntea clasamentului şi la numărul reuşitelor din afara careului mare (7).
Sepsi OSK a încasat 28 de goluri, jumătate dintre acestea fiind primite din faze fixe.
- 11 meciuri fără gol primit au strâns elevii lui Neagoe în ediţia curentă, locul al treilea la acest capitol.
- 24 de goluri a primit U Craiova, dintre care unul singur din afara careului mare.
- 12 meciuri fără gol încasat au bifat elevii lui Mangia, locul secund la acest capitol.
- 10 victorii la cel puţin două goluri diferenţă au strâns craiovenii, cele mai multe dintre toate 14 competitoare.

Sepsi OSK şi U Craiova s-au mai întâlnit doar de patru ori în Liga 1 Betano, un joc a fost câştigat de covăsneni, două de olteni, iar o partidă s-a încheiat la egalitate.
- Prima confruntare a avut loc pe 19 septembrie 2017, Sepsi OSK - U Craiova 2-3. Acesta a fost şi meciul cu cele mai multe reuşite.
- Singurul succes din contul covăsnenilor s-a consemnat pe 29 iulie 2018, Sepsi OSK - U Craiova 1-0. Deşi s-a înscris doar o singură dată, Birahima Tandia în minutul 61, partida a fost una spectaculoasă, cu 13 şuturi spre poartă expediate de cele două combatante.
- Cea mai recentă dispută directă: 9 noiembrie 2018, U Craiova - Sepsi OSK 1-1, marcatori Burlacu, respectiv Karnitski. În acest joc, printre remarcaţi a fost şi Bela Fejer, portarul oaspeţilor apărând un penalty.
Duelul marcatorilor
Un punct de atracţie al acestui joc îl reprezintă duelul dintre cei doi marcatori, Birahima Tandia şi Elvir Koljic (FOTO).
Decarul covăsnenilor face un sezon excepţional, el fiind principala armă ofensivă din lotul lui Eugen Neagoe. Folosit atât ca vârf împins, cât şi pe cele trei posturi din spatele atacantului, Tandia a înscris de 10 ori şi a oferit cinci pase decisive.
De partea cealaltă, indiscutabil, Elvir Koljic este cel mai bun debutant din sezonul 2018-2019, de partea sa fiind cifrele formidabile realizate în cele doar 18 jocuri disputate în tricoul Ştiinţei: 13 goluri, două pase decisive şi cinci prezenţe în echipa etapei.
- Trei goluri a marcat Birahima Tandia din afara careului mare în ediţia 2018-2019.
- Trei reuşite cu capul şi-a trecut în cont Elvir Koljic, bosniacul împărţind prima poziţie la acest capitol cu Mihai Roman II.
Duelul antrenorilor
Eugen Neagoe va da peste formaţia în tricoul căreia a cunoscut cele mai mari succese ca jucator, reuşind eventul în sezonul 1990-1991. Ca antrenor advers, acesta i-a întâlnit de patru ori pe olteni, palmaresul său cuprinzând două victorii, o remiză şi o înfrângere.
- 95 de goluri au marcat craiovenii în cele 63 de meciuri cu Devis Mangia pe bancă, ceea ce înseamnă o medie excelentă de 1,5 goluri/meci.
Doar 27 de jucători a utilizat Sepsi în primele 27 de runde, cei mai puţini dintre toate cele 14 competitoare. 
U Craiova s-a bazat pe 29 de fotbalişti, 12 dintre ei reuşind să marcheze cel puţin un gol.
Mediile de vârstă ale celor două loturi: Sepsi OSK - 25 ani şi 8 luni; U Craiova - 25 ani şi 6 luni.