Noutăți

Sepsi - Astra. În căutarea victoriei

PLAY-OFF: Sepsi OSK Sf. Gheorghe - Astra Giurigu, luni - 15 aprilie, ora 21.00
Doar o victorie au bifat covăsnenii în acest an, 1-0 la Mediaş, în rest au două remize şi șase partide pierdute.
Astra este singura echipă fără punct scos în play-off-ul ediţiei curente.
- Palmaresul grupării giurgiuvene pe teren advers în sezonul 2018-2019 cuprinde cinci succese, cinci rezultate de egalitate şi tot atâtea înfrângeri.
- 33 de goluri a marcat Sepsi OSK în cele 30 de runde disputate până acum, dintre care doar patru din faze fixe.
- Astra a înscris de 37 de ori, opt goluri fiind izbutite din momente statice.
- 19 goluri au marcat dunărenii în ultimele 30 de minute, acesta fiind cel mai bun interval pentru formaţia giurgiuveană.
- 11 meciuri fără gol înscris au strâns covăsnenii în ediţia curentă, dintre care șase în 2019.
- Astra este echipa cu cei mai mulţi marcatori, 16 dintre cei 29 de jucători utilizaţi reuşind să înscrie cel puţin un gol.
- 6,5 este media ocaziior de gol/meci înregistrată de Sepsi OSK în primele patru etape din play-off (Astra - 4,3 ocazii de gol/meci).
- Ambele echipe au încasat câte 31 de goluri în etapele din sezonul 2018-2019 a Ligii 1 Betano.
- 16 goluri a primit Sepsi din faze fixe, cinci dintre acestea fiind încasate în urma unor cornere.
- Doar șapte meciuri fără gol primit au strâns vizitatorii în tot campionatul.
- Cu un singur cartonaş roşu şi 78 de galbene în 30 de runde, Sepsi OSK ocupă prima poziţie în clasamentul fair-play. De partea cealaltă, Astra este formaţia cu cele mai multe eliminări (8).
Sepsi şi Astra s-au mai întâlnit de patru ori în Liga 1, fiecare echipă şi-a trecut în cont o victorie, iar alte două jocuri s-au îngheiat la egalitate.
- Întâia partidă a avut loc pe 16 iulie 2017 şi a fost primul meci jucat de covăsneni în Liga 1 Betano. Astra s-a impus pe teren propriu cu 1-0, graţie golului înscris de Marquinhos Vinicius, după o acţiune personală. În returul sezonului regulat precedent, cele două au terminat fără gol pe arena „Tineretului" din Braşov, acolo unde gruparea ardeleană a disputat o parte din meciuri.
- Singurul succes bifat de trupa lui Eugen Neagoe s-a înregistrat în ultimul duel direct, pe 24 noiembrie 2018, Sepsi - Astra 1-0, marcator Birahima Tandia.
- Sepsi OSK este echipa cu cei mai puţini jucători utilizaţi, doar 27, dintre care 10 debutanţi pe prima scenă în ediţia curentă.
- Din lotul lui Eugen Neagoe fac parte Attila Hadnagy (născut în septembrie 1980), cel mai în vârstă jucător cu minute în ediţia curentă, şi Yaşin Hamed (născut în septembrie 1999), cel mai tânăr marcator din 2018-2019 (3 goluri).
Duelul tinerilor lui Mirel Rădoi
Printre remarcaţii din cele două tabere s-au numărat Florin Ştefan şi Ionuţ Butean, doi jucători cu prezenţe constante în selecţionata U 21 a României antrenată de Mirel Rădoi. 
Tănărul fotbalist al covăsnenilor a fost folosit pe două posturi, fundaş stânga şi mijlocaş stânga. A strâns 21 de prezenţe în sezonul curent, interval în care şi-a trecut în cont trei goluri, două pase decisive şi a scos două penalty-uri.
De partea cealaltă, Ionuţ Butean este un jucător polivalent, utilizat în ambele benzi, cu evoluţii apreciate de câtre microbişti. 19 jocuri, două goluri şi două pase decisive sunt cifrele jucătorului giurgiuvean în ediţia actuală.
Mediile de vârstă ale celor două loturi:  Sepsi OSK - 25 ani şi 8 luni; Astra - 24 ani şi 11 luni.
Duelul antrenorilor:
Eugen Neagoe a preluat formaţia covăsneană la mijlocul lunii noiembrie 2017, când Sepsi se afla în subsolul clasamentului, a reuşit salvarea de la retrogradare (2017-2018: 23 jocuri - 8 victorii - 8 remize - 7 înfrângeri), iar în acest sezon a dus-o în play off. În sezonul 2016-2017, tehnicianul oltean a mai realizat o performanţă remarcabilă, 15 meciuri consecutive fără înfrângere în Liga 1 pe banca Politehnicii Iaşi, rezultate în urma cărora moldovenii au câştigat play out-ul stagiunii amintite. Palmares Eugen Neagoe în Liga 1: 167 jocuri - 58 victorii - 40 remize - 69 înfrângeri.
Constantin Enache a debutat ca antrenor principal în Liga 1 pe banca grupării pentru care evoluase cel mai mult ca fotbalist, Ceahlăul Piatra Neamţ (debut: 24 iulie 2011, Ceahlăul - Pandurii 1-1), unde a format un grup de jucători care astăzi au multe meciuri pe prima scenă. A revenit în principala întrecere internă în vara lui 2017, la FC Botoşani, şi a reuşit să termine sezonul 2017-2018 cu cel mai mare procentaj de puncte scos pe durata unui campionat din istoria grupării moldave în Liga 1 (49 %). În noiembrie 2018 a trecut la Astra, pe care a calificat-o în play off. În total, palmaresul pe prima scenă cuprinde 44 de victorii, 38 de remize şi 53 de înfrângeri.
Eugen Neagoe vs Constantin Enache în Liga 1: 4 jocuri - o victorie Neagoe - două remize - o victorie Enache.