Noutăți

Reuniunea anuală a Forumului Ligilor Mondiale de Fotbal

Reuniunea anuală a Forumului Ligilor Mondiale (WLF) a avut loc la New York, a fost găzduită de Major League Soccer și a avut ca participante 27 de Ligi Profesioniste de Fotbal.
Forumul Ligilor Mondiale este asociația Ligilor Profesioniste de Fotbal din întreaga lume, incluzând 32 de ligi. Scopul acestuia este îmbunătățirea structurilor de guvernare în fotbalul mondial, de gestionare a problemelor apărute în fotbalul profesionist și de stimulare a cooperării dintre membrii săi.
În timpul unei sesiuni de lucru directe cu reprezentanții FIFA, printre care și Victor Montagliani, vicepreședintele FIFA, Președintele CONCACAF și Președintele Comitetului FIFA al părților interesate din fotbal, ligile de fotbal au susținut măsurile constructive demarate și adoptate de FIFA privind includerea Ligilor Profesioniste în structura de conducere a fotbalului mondial.
Ligile au salutat, de asemenea, acordul recent încheiat între WLF și celelalte părți interesate pentru modificarea regulamentului FIFA privind datoriile restante din fotbal.
În perspectivă, WLF a subliniat angajamentul său de a lucra la îmbunătățirea regulamentelor în fotbal, în domeniul transferurilor și intermedierilor. 
În lunile următoare va fi efectuată o consultare a ligilor, cu scopul de a se găsi îmbunătățiri ale cadrului de reglementare din fotbalului profesionist. 
Concluziile vor fi prezentate Grupului de lucru instituit de Comitetul FIFA pentru părțile interesate din fotbal.
Pe lângă acestea, ligile au dezbătut propunerea privind extinderea Campionatului Mondial al cluburilor. Poziția fermă a Forumului Ligilor Mondiale este că aceasta ar fi în detrimentul tuturor părților interesate din fotbal. Ligile vor putea să își formuleze poziția privind această problemă într-un raport pe care urmează să îl transmită către FIFA în perioada imediat următoare.
De asemenea, WLF va continua să consolideze cooperarea între membrii săi pentru a susține dezvoltarea tuturor Ligilor Profesioniste afiliate.
 

Iată lista completă a membrilor Forumului Ligilor Mondiale
Confederația de Fotbal din Asia (AFC):
J LEAGUE (Japonia), QATAR STARS LEAGUE (Qatar), SAUDI PROFESSIONAL LEAGUE (Arabia Saudită), Malaysia LLP (Malaezia)
Confederația de Fotbal din Africa (CAF):
LIGUE DE FOOTBALL PROFESSIONNEL (Algeria), PREMIER SOCCER LEAGUE (Africa de Sud), KENYAN PREMIER LEAGUE (Kenia), NIGERIA PROFESSIONAL FOOTBALL LEAGUE (Nigeria), LIGUE DE FOOTBALL GUINEENNE (Guineea)
Confederația de fotbal din America Centrală și de Nord și Asociația de Fotbal din Caraibe (CONCACAF):
MAJOR LEAGUE SOCCER (SUA), LIGA MX (Mexic), LIGA NACIONAL DE FÚTBOL PROFESIONAL HONDURAS (Honduras), UNAFUT COSTA RICA (Costa Rica)
Confederația de fotbal din America de Sud (CONMEBOL):
DIMAYOR (Columbia), LIGA BOLIVIANA DE FUTBOL (Bolivia)
Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA):
SERIE A (Italia), LA LIGA (Spania), BUNDESLIGA (Germania), LIGUE DE FOOTBALL PROFESSIONNEL (Franța), PREMIER LEAGUE (Anglia), EREDIVISIE (Olanda), DIVISIONSFORENINGEN (Danemarca), FORENINGEN SVENSK ELITFOTBOLL (Suedia), LIGA PORTUGUESA DE FUTEBOL PROFISSIONAL (Portugalia), SWISS FOOTBALL LEAGUE (Elveția), SCOTTISH PROFESSIONNAL FOOTBALL LEAGUE (Scoția), EKSTRAKLASA (Polonia), SUPER LIGA SRBIJE (Serbia), UKRAINIAN PREMIER LEAGUE (Ucraina), ISRAELI PROFESSIONAL FOOTBALL LEAGUES (Israel), LIGA PROFESIONISTĂ DE FOTBAL (România), PRO LEAGUE (Belgia)