Mircea Rednic este un nume care se confundă cu Dinamo București. Fostul mare internațional știe ce înseamnă performanța atât ca fotbalist, cât și ca antrenor al alb-roșilor. Experiența anilor de fotbal la nivel înalt începe să se vadă în jocul echipei pe care o reconstruiește. Într-un interviu acordat site-ului www.lpf.ro înaintea etapei a 3-a play off/out, Rednic explică ce a însemnat pentru el ratarea calificării în play-off și ce așteaptă de la echipa sa în viitor.

- Cum ați resimțit ratarea calificării în play-off?
- Cu tristețe, cu un regret pe care îl poate înțelege doar un dinamovist crescut cu rezultate importante în fotbalul românesc, în cupele europene. Spun regret pentru că, dacă nu am fi pierdut meciul cu Botoșani, am fi avut o șansă să prindem un loc în play-off. Ne-am propus să câștigăm toate cele cinci meciuri rămase de disputat în acest an, să adunăm 37 de puncte. Nu uitați că Sepsi a intrat în play-off cu 37 de puncte, iar meciurile directe erau de partea noastră! 
- E un obiectiv pentru Dinamo câștigarea play-out-ului?
- E normal să-ți impui singur acest obiectiv, fie că ești jucător, antrenor, conducător sau suporter. Nu trebuie să declare Rednic că Dinamo își propune câștigarea play-out-ului. Vreau puncte, vreau atitudine, vreau să văd fotbal indiferent de numele adversarului. 
- Au venit și au plecat mai mulți jucători ca oricând. Aveți totuși câteva certitudini în aceste moment, fotbaliști pe care vă veți baza în campionatul viitor?
- Nu vreau să dau nume, deocamdată, îmi doresc ca fiecare jucător care îmbracă un tricou de titular la Dinamo să impună respect, să fie apreciat pentru ceea ce face pe teren. Haideți să lămurim și acest subiect. Au venit 14 jucători, au plecat doi, cu un buget la jumătate față de începutul acestui sezon competițional. Au plecat cei care nu au confirmat, nu au creat concurenţă pe posturile respective, nu au adus un plus în jocul echipei. Tuturor le dau șanse să demonstreze, însă sunt foarte exigent şi nu vreau ca sezonul următor să ne prindă descoperiți, nesiguri pe ceea ce am făcut în această perioadă. Nu ne mai iartă nimeni dacă ratăm play-off-ul la anul. Nici pe mine, nici pe jucători.
- Ricardo Grigore și Deian Sorescu au fost la lotul de tineret, Dan Nistor la echipa națională mare. E mult, e puțin pentru Dinamo?
- Au fost cinci jucători convocați, nu-i uitați pe Naser (n.n.-Aliji) la reprezentativa Albaniei și pe Klimavicius la naționala Lituaniei. Știți că spun mereu lucrurilor pe nume, e puțin pentru Dinamo, dar e mai mult decât ce oferea Dinamo, anul trecut, pentru loturile naționale. 
- Revenind la fotbaliștii foarte tineri, credeți că Dinamo mai poate propune și alte nume pentru echipa care va reprezenta România la turneul final al Campionatului European din Italia?
- Mă gândesc la Ciobi (n.n.- Denis Ciobotariu), la Robert Moldoveanu, împrumutat până în vară la Petrolul să joace, să marcheze meci de meci. Totul depinde de evoluțiilor lor, Mirel Rădoi a demonstrat că este un selecționer corect. De ei depinde să prindă lotul pentru turneul final din Italia.
- Ce înseamnă pentru dumneavoastră spiritul dinamovist și cum îl înțeleg elevii dumneavoastră?
-Eu știu ce înseamnă Dinamo, e mult mai greu să-i fac pe jucători să înțeleagă acest spirit. De-asta i-am dus pe toți în Sala Dinamo, la meciul de handbal din Champions League cu Sporting Lisabona, să vadă ce înseamnă susținere, să vadă atașamentul suporterilor noștri. Mulți dintre jucătorii străini au văzut atmosfera fantastică de la Dinamo doar pe Facebook. Sper că au înțeles mesajul că suporterii dinamoviști sunt unici, dar trebuie să le oferi rezultate, să-i aduci la stadion cu victorii, cu trofee. Spiritul dinamovist înseamnă performanță, acest spirit trebuie transmis din generație în generație!