PLAY-OFF: FCSB - U Craiova, duminică - 31 martie, ora 20.30
Primul mare duel pentru titlu din play-off-ul ediţiei 2018-2019 se va da pe Arena Naţională, acolo unde FCSB şi Universitatea Craiova vor fi din nou faţă-n faţă. Rivalitatea dintre cele două este imensă, iar orgoliile suporterilor au scris multe pagini în istoria ultimei jumătăți de secol de fotbalului românesc
O singură înfrângere au suferit bucureştenii în acest an calendaristic, 1-2 cu Viitorul, în rest au trei succese şi tot atâtea rezultate de egalitate.
Palmaresul oltenilor pe teren advers în sezonul curent cuprinde șapte victorii, două remize şi cinci partide pierdute.
Se vor întîlni echipele cu cele mai bune ofensive la finalul primelor 28 de runde: FCSB - 52 de goluri marcate, U Craiova - 45.
- U Craiova (19 goluri) şi FCSB (17 goluri) ocupă primele două locuri în clasamentul privind reuşitele din faze fixe.
- „Ştiinţa”este formaţia cu cele mai multe goluri înscrise din afara careului mare (7).
- 18 goluri cu stângul au izbutit roş-albaştrii, prima poziţie într-o astfel de ierarhie.
- 14 goluri au reuşit bucureştenii în primele 30 de minute, cele mai multe dintre toate competitoarele.
- FCSB şi U Craiova sunt formaţiile care au bifat cele mai multe victorii la cel puţin două goluri diferenţă, fiecare cu câte 10 succese.
- 55,5 % a fost posesia roş-albaştrilor în primele două etape din play-off, locul 1 la acest capitol. Elevii lui Mihai Teja sunt urmaţi de U Craiova - 52,5 %. De asemenea, bucureştenii au avut cele mai multe ocazii de gol - 14,5 ocazii/meci (U Craiova - 9), cele mai multe şuturi pe poartă - 8 şuturi/meci (U Craiova - 4) şi cele mai multe cornere - 6,5 cornere/meci (U Craiova - 6).
- 31 de goluri a încasat FCSB în ediţia curentă, dintre care 13 din faze fixe.
- Oltenii au a doua cea mai bună apărare, doar 24 de goluri primite (8 din faze fixe).
- Cinci meciuri fără gol încasat au strâns craiovenii în 2019, o performanţă fără egal în acest an calendaristic.
De la revenirea oltenilor pe prima scenă, FCSB şi U Craiova s-au mai întâlnit în Liga 1 de 14 ori, de 11 ori s-au impus bucureştenii, de două ori au terminat la egalitate, iar un joc a fost câştigat de alb-albaştri.
    
Duelul sârbo-croat din defensivă
Bogdan Planic a impresionat încă de la debut prin dăruirea de care a dat dovadă, dar şi prin calităţile tehnice inedite pentru un fundaş, el impunându-se imediat în formula de start. A strâns 44 de jocuri în cele două sezoane de Liga 1 Betano, dintre care 43 ca titular.
Cu 24 de prezenţe, dintre care 18 ca integralist, Renato Kelic a fost în ediţia curentă pilonul de bază din centrul defensivei lui Devis Mangia. Deşi este un apărător masiv, plasamentul bun din teren l-a ajutat să câştige multe dueluri.
- 1,91 m are sârbul Bogdan Planic, în timp ce croatul Renato Kelic măsoară 1,92 m.

Duelul tinerilor creativi
Foarte interesante se anunţă şi duelurile de la mijlocul terenului, acolo unde ambele echipe au în componenţă jucători capabili să facă diferenţa. Interesant, atât FCSB, cât şi U Craiova se bazează la centru pe fotbalişti tineri, care au strâns multe aprecieri în acest sezon. Iată o scurtă prezentare a celor două linii mediene:
- Folosit de cele mai multe ori ca mijlocaş dreapta, Dennis Man (20 ani) a contribuit la 11 dintre reuşitele bucureştenilor (7 goluri, 3 pase, un penalty obţinut).
- Florin Tănase  (24 ani) a fost cel mai periculos jucător al roş-albaştrilor, intrările sale în careu producând în dese rânduri panică printre adversari. A marcat de opt ori, a oferit cinci pase decisive şi a scos patru penalty-uri.
- Florinel Coman (20 ani) este cel mai bun marcator din acţiune dintre toţi fotbaliştii eligibili U 21 în stagiunea curentă cu opt reuşite. De asemnea, este un foarte bun executant de lovituri libere.
- Titularizat adesea în linie cu Alexandru Mateiu, tânărul Alexandru Cicâldău (21 ani) a făcut excelent legătura între compartimentul defensiv şi cel ofensiv. Totodată, este principalul responsabil cu fazele fixe din lotul lui Devis Mangia (două goluri, patru pase decisive, două penalty-uri obţinute).
- Crescut în pepiniera proprie, Valentin Mihai Mihăilă (19 ani) a debutat în acest sezon şi a avut evoluţii lăudabile, devenind un jucător important în sistemul gândit de tehnicianul italian. Şi-a trecut în cont trei pase decisive şi a scos două penalty-uri.
- Cristi Bărbuţ (23 ani) este unul dintre cei mai rapizi fotbalişti din campionat, raidurile sale din banda dreaptă transformându-se de multe ori în ocazii de gol pentru olteni (două goluri, trei pase decisive, un penalty obţinut).
Mediile de vârstă ale celor două loturi: FCSB - 27 ani şi 4 luni; U Craiova - 25 ani şi 7 luni.

Duelul antrenorilor
FCSB este a patra echipă antrenată de Mihai Teja în Liga 1, după U Cluj (2013-2014, 2014-2015), Dinamo (2014-2015) şi Gaz Metan Mediaş (2018-2019), interval în care a adunat 60 de meciuri (25 victorii - 15 remize - 20 înfrângeri). Născut în septembrie 1978, ocupă locul secund în topul celor mai tineri antrenori activi din campionat.
Instalat la finalul lunii mai 2017, Devis Mangia este al doilea cel mai longeviv tehnician din Liga 1 Betano. Antrenorul italian a strâns 64 de partide pe prima scenă din România, 32 încheiate cu victorii şi 18 cu remize.
Mihai Teja vs Devis Mangia în Liga 1: 3 jocuri - două victorii Teja - un succes Mangia.