Noutăți

Costel Enache: ”Cel mai bun moment din carieră!”

Constantin Enache e debutat ca antrenor în Liga 1 pe 24 iulie 2011 (Ceahlăul Piatra Neamț - Pandurii Târgu Jiu 1-1). Avea doar 38 de ani, dar încă de la început specialiștii i-au remarcat inteligența, seriozitatea și buna pregătire profesională. Chiar dacă nu a adunat trofee, munca sa la FC Botoșani a fost unanim apreciată, după ce a reuşit să termine sezonul trecut cu cel mai mare procentaj de puncte, scos pe durata unui sezon în Liga 1, din istoria clubului (49 %)! Acum, evoluțiile echipei sale îi dau dreptul să viseze la Cupa României și la cupele europene.

Domnule Costel Enache, calificarea Astrei în play-off a reprezentat singurul scop al echipei dumneavoastră în actualul sezon?

În momentul în care am venit la echipă, da, obiectivul a fost accederea în play-off. Dar odată cu realizarea acestui obiectiv ne-am propus un altul, conform cu situația nou creată. Inițial am dorit să ne luptăm pentru poziția a treia din clasament, dar lucrurile nu au mers așa cum am sperat. În acest moment vrem să ajungem adversarul din fața noastră și să încercăm clasarea la final pe locul al patrulea.

Ați fost ales de către site-ul www.lpf.ro drept antrenorul sezonului regulat. Cum ați caracteriza dumneavoastră această ediție de campionat la cârma Astrei?

A fost cea mai bună și mai constantă  perioadă profesională!

Sunteți cu un picior în finala Cupei României. Este câștigarea acestui trofeu ținta acestui final de sezon?

Da! Cupa României reprezintă un obiectiv important și prioritar în acest moment. Dar fără să ne abatem concentrarea și implicarea în campionat.

Cum ați reușit să-l revitalizați pe Denis Alibec?

Nu e o rețetă specială! Denis are puterea de a se capacita. Eu doar am încercat să îl înțeleg și să îl susțin. Atât am făcut eu, lucrurile pozitive vin de la el!

Cine credeți că va câștiga titlul de campioană?

Discuția noastră este înaintea unui meci important, CFR Cluj -FCSB.  În acest moment cele două echipe se luptă cu șanse aproximativ egale pentru titlu.